• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Malfatti

Malfatti stammer fra det norditalienske køkken og minder om gnocchi i tekstur og ingredienserne er lig fyldet i de klassiske spinat/ricotta-ravioli. Og netop pga. den manglende, omkransende pasta, som vi kender det fra ravioli, blev retten døbt ’malfatti’, da de medspisende syntes retten var ’ringe lavet’… Andre må dog have syntes ’nonna’ i køkkenet var genial, i dag findes retten nemlig på et væld af menukort i Italien.

Nyd malfatti med god tomatsauce eller brunet smør og de italienske vine i glasset, så er du sikret et måltid, der næsten med garanti vil få dig til at nynne ufortrødent med på Eros Ramazzotti, hvis en sådan herre skulle finde vej til højtaleren.

 

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER 

INGREDIENSER

  • 350 g friske spinatblade, dampes til det falder sammen i lidt smør, afkøles før brug
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • 70 g parmesan, fintrevet
  • 250 g ricotta, drænet i et kaffefilter
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber
  • Tomatsauce, Cascina San Giovanni

SÅDAN GØR DU 

Kom den drænede ricotta i en skål. Rør den glat med ægget, tilsæt herefter de to typer mel og rør imens så dejen bliver helt glat. Tilsæt den revne parmesan og rør dejen glat og smag til med salt, peber og muskatnød. Klem al vandet ud af den afkølede spinat, hak den og vend i massen.

Form med våde fingre 8 ensartede kugler og kom dem i kogende, letsaltet vand. Skru ned til 1/3 af kogepladens effekt og pochér kuglerne i 6-8 min. Kogevandet skal blot skælve, ikke koge!

Servér malfatti med en italiensk tomatsauce, f.eks. Cascina San Giovannis version.