• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Madtærte

Med kylling, pesto rosso & bjergost

Tærter findes i ligeså mange udgaver som der findes husholdninger. Det er tærtens vigtigste dyd – at du kan lave den med lige præcis det fyld, som du allerbedst kan lide. Vores kokke har givet deres bud på en madtærte, som er nem at lave, smager skønt og som fint kan spises kold til frokost dagen efter.

 

Gastronomisk Udviklingschef, David Johansen

INGREDIENSER

Til 4 personer

Tærtedej

100 g Løgismose rugmel
50 g Løgismose hvedemel
1⁄2 tsk. salt
75 g koldt Løgismose smør
1 lille økologisk æg

Fyld

175 g Løgismose bjergost
3 dl Løgismose cremefraiche
3 økologiske æg
75 g Løgismose græsk feta
2 spsk Løgismose pesto rosso
1 Løgismose kyllingebryst i tern (råt)
Salt og peber

SÅDAN LAVER DU MADTÆRTE MED KYLLING:

·  Bland rugmel, hvedemel og salt.

·  Skær smørret i tynde skiver og smuldr det i melblandingen.

·  Tilsæt æg og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter.

·  Forbag bunden 15 minutter ved 180 °C.

·  Riv osten og bland æg og cremefraiche i.

·  Smuldr feta i blandingen, og tilsæt salt, peber, og pesto mens du rører det sammen.

·  Skær kyllingebryst i små tern uden skind og bland dem i æggemassen.

·  Fyld massen i den forbagte tærteform og bag yderligere 20-30 minutter ved 180 °C.

·  Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.

 

  Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling