Løgtærte med sprøde salater
Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.
Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021
HOVEDRET TIL 4 PERSONER
ELLER FROKOST TIL 6 PERSONER
INGREDIENSER
TÆRTEDEJ
- 250 g hvedemel
- 125 g smør
- 1 æg
- ½ tsk salt
TÆRTEFYLD
- 5 store løg
- Lidt smør til sautering
- 2 dl piskefløde
- 2 æg
- Friskrevet muskatnød
- 100 g Comté eller anden fast komælksost
- Salt og peber
TILBEHØR:
- Sprød salat

SÅDAN GØR DU:
Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget. Læg dejen på køl i ca. 1 time. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.
Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.
TIP: Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.
Sherry der passer godt til løgtærte
Læs mere her
FIND FLERE OPSKRIFTER
Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers.