• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Løgtærte med sprøde salater

Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

HOVEDRET TIL 4 PERSONER

ELLER FROKOST TIL 6 PERSONER

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ

  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • ½ tsk salt

TÆRTEFYLD

  • 5 store løg
  • Lidt smør til sautering
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • Friskrevet muskatnød
  • 100 g Comté eller anden fast komælksost
  • Salt og peber

TILBEHØR:

  • Sprød salat 

SÅDAN GØR DU:

Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget. Læg dejen på køl i ca. 1 time. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.

Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.

 TIP: Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.

FIND FLERE OPSKRIFTER

Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers.

Se vores opskrifter her