28/2/2021 | Magasin 2 2021
Løgtærte med sprøde salater
Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.
Ingredienser
- Tærtedej
- 250 g hvedemel
- 125 g Løgismose smør
- 1 hel æg
- ½ tsk salt
- Tærtefyld
- 5 hele store løg
- Løgismose smør til sautering
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 2 hele æg
- Friskrevet muskatnød
- 100 g Comté eller anden fast komælksost
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sprød salat
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen.
Step 2. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget.
Step 3. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
Tærtefyld
Step 1. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre.
Step 2. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen.
Step 3. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.
Step 4. Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad.
Step 5. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min.
Step 6. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.
Tip
Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...