Løgismose lørdagskylling
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Lørdagskyllingen hittede i den grad i 80’erne. I dag har den stort set taget hele ugen med storm. Det giver mening – især, når grundmaterialet er vores franske, fritlevende kylling.
Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. oktober 2021 | Nr. 08 2021
INGREDIENSER
• 1 hel Løgismose kylling, delt i 8 stykker (kan købes på Føtex.dk eller i alle Netto-butikker)
• 100 g Salsa Macha (se opskriften)
• 1200 g blandede grøntsager, f.eks. kartofler, peberfrugt, løg, jordskokker m.fl.
• Salt og peber

SÅDAN GØR DU
1. Del kyllingen i 8 stykker og smør den ind i Salsa macha.
2. Bag den i et ildfastfad i varmluftsovn ved 200 °C i ca. 35 minutter.
3. Bag grøntsager vendt med olivenolie, salt og peber i ca. 45 minutter i et andet ildfast.
4. Servér det hele med groft brød og en grøn salat vendt med klassisk vinaigrette.

Løgismose kylling
Vores kyllinger er opdrættet i fuld frihed og lever et rigtigt luksusliv i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne.