30/9/2020 | Magasin 6 2020
Løgismose kyllingebryst med kantareller, majs og sauce med kefir og rygeost
Løgismose kyllingen er opvokset i fuld frihed i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne, og den slagtes først, når den er ca. 89 dage gammel. Bevægelse og den lange levetid gør kødet på kyllingen både mørkere og fastere. Derfor skal Løgismose kyllingen have en anelse længere i ovnen, på panden eller grillen end mange andre kyllinger – til gengæld får du fuld smag for ventetiden. I denne opskrift får kyllingen herligt selskab af majs og kantareller, der bindes elegant sammen af en rygeostsauce.
Ingredienser
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- 200 g kantareller
- 2 majskolber
- ½ stk grønt æble
- 1 dl kefir
- 1 dl Løgismose rygeost
- 1 dl hønsefond
- Estragon
- Olie og smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og steg dem på en varm pande i olie og smør.
Step 2. Rens imens kantareller, og skær majskerner fra kolben.
Step 3. Steg kantareller og majskerner på en pande for sig, og krydr med salt og peber.
Step 4. Varm hønsefond op til kogepunktet i en gryde, og tilsæt kefir, rygeost og estragon til den varme fond, og tag gryden af varmen.
Step 5. Blend saucen godt igennem med en stavblender, og smag til med salt og peber. Varm ikke saucen op herefter, da den vil skille.
Step 6. Skær æblet i helt tynde både.
Step 7. Anret kyllingebrysterne på tallerkener med stegte kantareller og majs. Servér med kefir-sauce, sprøde æblebåde og estragon på toppen.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...