• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

”LOBESCOVES” med sprøde rødbeder og kapers

4 PERSONER

INGREDIENSER

SPRØDE RØDBEDER
2 aflange rødbeder
1 lille håndfuld kapers
1⁄2-1 l vindruekerneolie
salt

”LOBESCOVES”
200 g havtaskehale
4 bagekartofler
2 kviste timian
2 laurbærblade
10 hvide peberkorn
1 tepose eller et stykke
gazebind
1⁄2 l muslingefond, fiskefond eller vand
50 g smør i tern
1 lille håndfuld fintsnittet
purløg
2-3 riv muskatnød

PYNT
1 håndfuld grofthakket karse, dild, kørvel og/ eller kruspersille

SÅDAN GØR DU:

RØDBEDER: Skræl rødbederne. Forsæt med at ”skrælle” tynde strimler af resten af rødbeden med en tyndskræller. Kom rødbedestrimlerne i isvand og lad dem stå i et par

minutter, inden du dupper dem tørre på køkkenrulle. Friter dem sprøde i en gryde med vindruekerneolie ved ca. 170-180 grader, eller når olien begynder at syde omkring en tændstik.

Læg de sprøde rødbedestrimler på et stykke køkkenrulle og drys med salt. Friter derefter kapersene i olien, disse skal dog ikke drysses med salt.

LOBESCOVES: Skær havtaskehalen og de skrællede kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm. Drys havtasketernene med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle i køleskabet i ca. 1 time. Kom timian, laurbær og peber i teposen og bind en knude i toppen.

Kog kartoflerne sammen med krydderierne i fonden ved middel varme, til de er næsten møre. Tag teposen op og tilsæt fisken. Begynd straks derefter forsigtigt at jævne lobescovsen med smørternene, brug en dejskraber, så fisken ikke går helt i stykker. Konsistensen skal være grov, men lind. Smag til med purløg, peber og muskatnød og evt. lidt salt.

Server i dybe tallerkner og pynt med kapers, sprøde rødbeder og lidt grønne urter inden servering.