Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Letsaltet torsk med citronolie og vild brøndkarse

FORRET TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

TORSKEN
500 g torskefilet på skind befriet for ben
1⁄2 spsk flagesalt (beregn 12 g pr. kg fisk)
1 spsk knuste korianderfrø
1 spsk knust kommen
1 spsk knust grøn anis
1 tsk stødt melis
1-2 stænk Rød Aalborg

CITRONOLIE
1 dl jomfruolivenolie
skal og saft af 1 økologisk
citron

BRØDCROUTONER
4 skiver daggammelt brød af rustik karakter
1 spsk smør

DET GRØNNE
vild brøndkarse

SÅDAN GØR DU:

TORSK: Læg torsken på et fad med skindsiden nedad og drys krydderierne over, så de fordeler sig jævnt. Stænk med brændevin, Rød Ålborg egner sig godt, da den har en karakteristisk smag af kommen. Dæk nu fadet med husholdningsfilm og lad torsken marinere natten over på køl. Dagen efter skrabes krydderierne af, og fisken skæres i tynde skiver. Anret skiverne på kolde tallerkner.

CITRONOLIE: Riv skallen af citronen og gem til at drysse over retten til sidst. Halver citronen og sæt den med skærefladen direkte på panden, til den bliver gylden og frugtens sukkerstoffer karamelliserer. Pres saften fra citronerne gennem en sigte og rør den op i olivenolien.

BRØDCROUTONER: Skær skorperne af brødskiverne og riv eller skær dem ud i mundrette stykker. Rist dem sprøde og gyldne i en god klat smør på panden. Anret de sprøde croutoner og brøndkarsen sammen med torsken på kolde tallerkener og stænk med citronolien.

NB. Brøndkarse kan findes i de fleste større supermarkeder og grønthandlere. Skulle det ikke være tilfældet, kan du sagtens erstatte brøndkarsen med andre krydderurter, f.eks. koriander, citronmelisse, dild med flere.