30/6/2019 | Magasin 6 2019
Lammespyd på grill
Kraftigt og smagsrigt lammekød, som i denne ret bliver behageligt krydret med middelhavskrydderier som timian, rosmarin og oregano. Når lammet møder grillen bringer både duft og smag tankerne til sydens sol. Særligt med røde dråber i glasset.
Ingredienser
- Lammespyd på grill
- 2 lammeculotter
- 1 spsk knust fennikelfrø
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk finthakket oregano
- 1 spsk finthakket timian
- 1 spsk finthakket rosmarin
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk friskhakket chili
- 2 citroner , revet skal og citronsaft
- Grillspyd
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær lammeculotterne i tern på 2-3 cm og kom dem i en skål.
Hak krydderurterne og chilien fint, og riv skallen fra de 2 citroner.
Pres citronerne og hvidløgene i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser til en marinade. Vend kødet i marinaden og lad det stå i 3-4 timer på køl.
Sæt 3-4 stykker kød på hver spyd og grill dem 2-3 minutter på alle fire sider ved hård varme.
Servér lamme-spyddene som i Grækenland med en tomatsalat, godt brød og ikke mindst tzatziki.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...