• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Lammekrone med spæde glaserede grøntsager

Lammekrone er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen. Hvis du ikke har tålmodigheden til selv at pudse lammekammen af, rense ribbenene og binde kronen op, er det et job, din slagter kan gøre i et snuptag. 

CA. 4 PERSONER

INGREDIENSER

LAMMEKRONE 
1 lammekrone, bundet op af to afpudsede kamme a ca. 1 kg 
2 spsk olivenolie
4 kviste finthakket timian 
4 kviste finthakket rosmarin
Salt og friskkværnet peber

GLASEREDE GRØNTSAGER
8 små rødløg med top 
8 små gulerødder
8 små pastinakker
8 violette artiskokker 
8 små rødbeder 
1 finthakket skalotteløg
2 spsk smør
1⁄2 dl balsamicoeddike
4-5 kviste finthakket timian 
Salt og friskkværnet peber

Sådan tilbereder du lammekrone

Pensl lammekronen med olivenolie og krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Sæt lammekronen på grillen eller i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader og steg den, til kernetemperaturen er ca. 52 grader. Lad kronen hvile i 10 minutter inden servering.

Sådan glaseres grøntsagerne

Gør grøntsagerne i stand. Hvis de er små og fine tilberedes de hele, ellers skæres de i rustikke stykker. Grill grøntsagerne, til de er gyldne og møre. Beregn ca. 10 minutter. Kom imens skalotteløg, smør og balsamico i en gryde og kog det godt sammen ved middel varme. Læg grøntsagerne i en bradepande eller dyb skål og hæld grydens indhold over. Tilsæt hakket timian, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen.

Sæt lammekronen i en præsentabel pande eller på et skærebræt og fyld den med garnituren. Trancher lammekronen ved bordet.

Tip:

Hvis du synes, retten mangler en sauce, kan du servere en skysauce eller en god vinaigrette til.