Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Lammekølle i saltdej

4 PERSONER

INGREDIENSER

LAMMEKØLLE
1 lammekølle
1-2 spsk vindruekerneolie

SALTDEJ
600 g groft salt
3 dl vand
350 g pasteuriserede
æggehvider
850 g hvedemel
4 kviste hakket rosmarin
4 kviste hakket timian
4 fed hakkede hvidløg
skal af 1 økologisk citron
2 sammenpiskede æg til
pensling

SÅDAN GØR DU:

LAMMEKØLLE: Brun køllen godt på en pande i olie og læg den til side.

SALTDEJ: Rør alle ingredienserne sammen til saltdejen og lad den hvile i ca. 15 minutter.

Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud. Læg det ene stykke af dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, læg køllen ovenpå og afslut med det øverste lag saltdej. Pensl kanterne og det øverste lag saltdej med sammenpisket æg og tryk dem godt sammen.

Bag lammekøllen i en forvarmet ovn ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 50 grader. Lad den derefter hvile i mindst 15 minutter.

Det vil helt sikkert imponere familie og gæster, hvis du tager køllen med ind til bordet. Brug en stor kniv til at åbne saltdejen med og lad duften brede sig. Læg herefter køllen over på et skærebræt og skær den ud ved bordet.