• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

LAMMEBRYST


Med polenta og Vacherin Mont d’or

4 PERSONER

INGREDIENSER

LAMMEBRYST
2 lammebryst
1 spsk vindruekerneolie
1 løg
1 gulerod
1⁄2 knoldselleri
1 porre
4 fed hvidløg
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
1 l lys fond, kogt på høns
eller grøntsager
1 dåse flåede tomater
2 spsk olivenolie
1 spsk hakkede sorte oliven
1 lille håndfuld finthakket
persille
salt og friskkværnet peber

POLENTA
1 l grøntsagsfond
1 dl hvidvin
4 dl fin polenta
50 g smør
100 g Vacherin Mont d’or
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU LAMMEBRYST

Brun brysterne godt på en pande i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Gør grøntsagerne i stand, skær dem i grove tern og læg dem i bunden af en bradepande sammen med hvidløg og krydderurter. Læg lammebrysterne ovenpå. Varm fond og tomat i en gryde og hæld væsken i bradepanden, dæk med stanniol og sæt den i en 160 grader varm ovn. Beregn omkring 2 1⁄2 time, inden brystet er helt mørt. Overhæld kødet nu og da med fonden fra bradepanden.

Når kødet er mørt tages det fra og hviler i nogle minutter, inden det skæres i skiver. Sigt fonden fra bradepanden og kog den ind, til den begynder at tykne. Pisk derefter med lidt olivenolie, oliven og persille og smag til med salt og peber.

Sådan laver du Polenta:

Kog fond og hvidvin op og pisk polentaen i. Bliv ved med at piske i et par minutter, til konsistensen er som en lind grød. Rør smør og ost i polentaen og smag til med salt og peber. Server straks.

Anret polentaen i bunden af tallerkenen og læg skiver af lammebrystet ovenpå. Hæld godt med sauce over brystet.

TIL HVERDAG OG FEST

FIND ALLE OPSKRIFTER