1/1/1970 |
Lammebryst
Med polenta og Vacherin Mont d’or
Ingredienser
- Lammebryst
- 2 stk lammebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ½ stk knoldselleri
- 1 stk porre
- 4 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 1 l lys fond , kogt på høns eller grøntsager
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hakkede sorte oliven
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
- Polenta
- 1 l grøntsagsfond
- 1 dl hvidvin
- 4 dl fin polenta
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Vacherin Mont d’or
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Brun brysterne godt på en pande i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Gør grøntsagerne i stand, skær dem i grove tern og læg dem i bunden af en bradepande sammen med hvidløg og krydderurter. Læg lammebrysterne ovenpå. Varm fond og tomat i en gryde og hæld væsken i bradepanden, dæk med stanniol og sæt den i en 160 grader varm ovn. Beregn omkring 2 1⁄2 time, inden brystet er helt mørt. Overhæld kødet nu og da med fonden fra bradepanden.
Step 2.
Når kødet er mørt tages det fra og hviler i nogle minutter, inden det skæres i skiver. Sigt fonden fra bradepanden og kog den ind, til den begynder at tykne. Pisk derefter med lidt olivenolie, oliven og persille og smag til med salt og peber.
Polenta
Step 1. Kog fond og hvidvin op og pisk polentaen i. Bliv ved med at piske i et par minutter, til konsistensen er som en lind grød. Rør smør og ost i polentaen og smag til med salt og peber. Server straks.
Step 2. Anret polentaen i bunden af tallerkenen og læg skiver af lammebrystet ovenpå. Hæld godt med sauce over brystet.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...