• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Lammebov (næsten) som i Ribera del Duero

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Retten bør, for det bedste resultat, tilberedes med spædlam – en yndet spise i Ribera del Duero, men ganske svær at opstøve herhjemme, hvorfor vi måtte ty til et 1-årigt lam fra Roskilde. Et alternativ, der blev godkendt hele vejen rundt: sommelier, kok og spansk vinindkøber – især, fordi lammeboven nydes med friske og saftige vine fra selvsamme region.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring

INGREDIENSER 

• Lammebov på 1,5-2 kg

• 1 håndfuld friske krydderurter

• 5 fed hvidløg

Olivenolie

• 2 Roscoff-løg (kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod)

• 2 røde peberfrugter

• 800 g aspargeskartofler

• Salt og Piment d’Espelette

OPSKRIFT PÅ Lammebov

SÅDAN GØR DU

1. Fjern bovbladet på lammeboven eller få din slagter til at gøre det for dig. Hak krydderurter og hvidløg. Smør lammeboven med olivenolien og gnid urter og hvidløg ind i kødet. Krydr med salt og en generøs mængde Piment d’Espelette.

2. Bag lammeboven i en bradepande ved 150 °C i ca. 1 time. Tilsæt herefter groftskårne løg, peberfrugter og kartofler og vend dem i noget af det fedt, der er smeltet fra kødet. Bag herefter yderligere 1 time.

3. Tag bradepanden ud af ovnen og lad kødet hvile i ca. 20 minutter før servering.

4. Servér retten med som den er eller med groft brød og en grøn, let salat.

­

Flere opskrifter med lam