Lam i dild
Med rejer.
Ingredienser
- Gravad lam
- 200 g lammefilet
- 8 g gravning af:
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk enebær
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk dildfrø
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- Rejer
- 12 stk rå rejer , pillede
- Syltet grønt
- 200 g blandede spæde grøntsager i passende stykker, f.eks. blomkål , glaskål, karotter og selleri
- Salt
- Syltelage
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Lidt korianderfrø
- Lidt fennikelfrø
- 1 kvist timian
- Rå grønt
- De samme slags grøntsager som du bruger til syltet grønt, 1-2 skiver af hver per person
- Lidt olie
- Salt
- Dildmayo
- 2 dl grøn dild olie (1 bundt dild blendet med 2,5 dl olie)
- 2 stk æggeblommer
- Lidt salt
- ½ tsk æbleeddike
- Pynt inden servering
- Spiselige blomster og urter , f.eks. stedmoderblomster, bronzefennikel og fuglegræs
Sådan gør du
Gravad lam
Step 1. Blend alle krydderier til en fin salt, og krydr lammefileten. Lad det trække på køl min. 1 døgn.
Rå rejer
Step 1. Lad de rå rejer temperere inden servering.
Syltet grønt
Step 1. Ordn og skyl grøntsagerne. Blanchér dem i letsaltet vand, og afkøl i isvand. Kog en syltelage af de øvrige ingredienser, og lad den køle af. Sylt de blancherede grøntsager i lagen i en skål, minimum et døgn på køl.
Rå grønt
Step 1. Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. Opbevar dem i isvand indtil servering.
Dildmayo
Step 1. Pisk æggeblommer, salt og eddike godt sammen. Tilsæt dildolie lidt efter lidt under kraftig piskning, til mayonnaisen har en tyk konsistens og en flot grøn farve. Smag til med salt og eddike hvis der er behov.
Servering
Step 1. Skær lammekødet i tynde skiver og anret på tallerkenen. Vend de rå grøntsager i olie og salt og fordel dem sammen med de syltede grøntsager. Anret dildmayoen i små ”dutter” rundt om kød og grønt og pynt med spiselige blomster og urter. Drys evt. lidt havsalt henover retten til slut.
Andre forslag
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...