• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Lakserillette

Laks er blevet en af danskernes foretrukne spisefisk. Den kan smage godt og har talrige anvendelsesmuligheder. Desværre har den store efterspørgsel også afledt en noget tvivlsom opdrætsform. Sagen er, at denne produktionsform ikke gør noget godt for fiskens kvalitet og slet ikke for smagen. Det er måske derfor, at laksen, i visse kokkekredse, omtales som havets lørdagskylling. Men når det er sagt, må vi jo ikke glemme, at vildlaks og laks, opdrættet under ordentlige forhold, er en fantastisk spise. Så når du køber laks, så spørg til dens oprindelse. 

 

 4 PERSONER

INGREDIENSER

150 g fersk laks
150 g røget laks
1⁄2 dl cremefraiche 38 %
1⁄2 dl mayonnaise 
1 spsk hakkede cornichoner
1 spsk hakkede kapers
1 spsk hakkede skalotteløg
1 tsk sennep
1⁄2 dl citronsaft
1 lille håndfuld hakket dild
1 lille håndfuld hakket
kørvel
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR:

4 stykker rugbrød
8 agurkestrimler
8 radiser

SÅDAN LAVER DU LAKSERILLETTE:

Befri den ferske laks for ben og skind og bag ved 180 grader i ovnen i 8-9 minutter. Afkøl laksen og hak eller pluk den groft med fingrene. Skær den røgede laks i grove stykker. Rør derefter alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Server gerne oven på et stykke rugbrød og pynt med agurkestrimler og radiser skåret i både.

 

 

  Find massere af dejlig laks i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

Flere delikate forretter

Find dem her