30/6/2022 | Magasin 4 2022
Laks en papilotte
Laks en papilotte er klassisk fransk og æstetisk hverdagsmad. Et måltid samlet i en pakke. Laksen dampes sammen med grøntsager, vin og urter. I Christians version er der nye løg, små karotter og urter fra haven. Det er vel sommer.
Alle elsker laks! Laksen må siges at være en af danskernes yndlingsfisk. Laks er nem at tilberede på et utal af måder, smager himmelsk og indeholder en masse gode fedtstoffer – laks er altid et hit! Køb laks af ordentlig kvalitet, det smager ganske enkelt bedre. Gerne færøsk eller islandsk laks.
Ingredienser
- 2 laksestykker , uden skind à 150 g pr. stk.
- 200 g små, kogte kartofler
- 200 g blandet grønt , f.eks. små nye løg, spæde gulerødder osv.
- 2 skiver citron
- 50 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk dild
- 1 dl tør hvidvin
- Salt og peber
- 2 ark bagepapir
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1.
Skyl og skær grøntsagerne i mundrette stykker.
Step 2.
Blanchér i letsaltet vand; sænk grøntsagerne ned i letsaltet kogende vand. Overhæld med koldt vand, når de er let møre. Tiden afhænger af grøntsagernes størrelse.
Step 3.
Lav portionspakker med grønt og laks; placér kartofler og grøntsager i midten af et stykke bagepapir og krydder dem med salt og peber. Læg et stykke laks på grøntsagerne. Placér små klatter smør samt citronskiver og dildkviste på laksen. Krydder med salt og peber. Hæld ½ dl hvidvin i hver pakke. Saml herefter de 4 hjørner på bagepapiret og bind et stykke kødsnor omkring, så pakken lukker tæt.
Step 4.
Sæt pakkerne i et ildfast- eller støbejernsfad og bag dem enten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter eller på grill ved indirekte varme i 20 minutter.
Step 5.
Klip toppen af bagepapiret og servér dem straks.
Tip
Find løg og gulerødder i sæson i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...