Laks en papilotte

OPSKRIFT TIL 2 PERSONER

Laks en papilotte er klassisk fransk og æstetisk hverdagsmad. Et måltid samlet i en pakke. Laksen dampes sammen med grøntsager, vin og urter. I Christians version er der nye løg, små karotter og urter fra haven. Det er vel sommer.

Alle elsker laks! Laksen må siges at være en af danskernes yndlingsfisk. Laks er nem at tilberede på et utal af måder, smager himmelsk og indeholder en masse gode fedtstoffer – laks er altid et hit! Køb laks af ordentlig kvalitet, det smager ganske enkelt bedre. Gerne færøsk eller islandsk laks.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juli 2022 | Nr. 4 2022

INGREDIENSER 

• 2 laksestykker uden skind à 150 g pr. stk.

• 200 g små, kogte kartofler

• 200 g blandet grønt, f.eks. små nye løg, spæde gulerødder osv.

• 2 skiver citron

• 50 g Løgismose smør

• 2 kviste frisk dild

• 1 dl tør hvidvin

• Salt og peber

• 2 ark bagepapir

• Kødsnor

  Find løg og gulerødder i sæson i butikken på Nordre Toldbod

Opskrift på dampet laks

SÅDAN GØR DU

1. Skyl og skær grøntsagerne i mundrette stykker.

2. Blanchér i letsaltet vand; sænk grøntsagerne ned i letsaltet kogende vand. Overhæld med koldt vand, når de er let møre. Tiden afhænger af grøntsagernes størrelse.

3. Lav portionspakker med grønt og laks; placér kartofler og grøntsager i midten af et stykke bagepapir og krydder dem med salt og peber. Læg et stykke laks på grøntsagerne. Placér små klatter smør samt citronskiver og dildkviste på laksen. Krydder med salt og peber. Hæld ½ dl hvidvin i hver pakke. Saml herefter de 4 hjørner på bagepapiret og bind et stykke kødsnor omkring, så pakken lukker tæt.

4. Sæt pakkerne i et ildfast- eller støbejernsfad og bag dem enten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter eller på grill ved indirekte varme i 20 minutter.

5. Klip toppen af bagepapiret og servér dem straks