Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Kyllinge-ballotine med stuvede svampe

4 PERSONER

INGREDIENSER

BALLOTINE
2 bagekartofler
100 g bacon i tern
1 finthakket skalotteløg
1 lille håndfuld persille
4 kyllingebryster med
vingeben
500 g svinenet (fås
i velassorterede supermarkeder eller bestil det hos din slagter)
salt og friskkværnet peber

STUVEDE SVAMPE
500 g blandede svampe, f.eks. tragtkantarel, violet heksering, østershatte og brun markchampignon
2 finthakkede løg
1 kvist timian
ca.
1⁄2 dl portvin
5 dl fløde
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

BALLOTINE: Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine tern og rist dem på en pande sammen med bacon, til kartoflerne er møre, og baconen sprød. Tilsæt skalotteløg og persille og smag til med salt og peber. Lad kartoffelblandingen køle af.

Skrab vingebenene rene for kød og sener. Skær 4 stykker svinenet på størrelse med et A4 ark. Læg et kyllingebryst på hvert stykke og fordel et jævnt lag af kartoffelblandingen ovenpå. Fold svinenettet stramt om brysterne og steg dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Lad brysterne hvile i ca. 5 minutter, inden de serveres.

STUVEDE SVAMPE: Rens svampene og hak dem fint. Læg dem i en stor gryde og sauter dem sammen med løgene. Tilsæt timian og portvin, lad portvinen koge ind, til den næsten er væk. Hæld fløden på og kog ind, til konsistensen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Skær ballotinen igennem og anret den på lune tallerkner sammen med de stuvede svampe.