1/1/1970 |
Kyllinge-ballotine
Med stuvede svampe
Ingredienser
- Ballotine
- 2 stk bagekartofler
- 100 g bacon i tern
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- 4 stk kyllingebryster med vingeben
- 500 g svinenet (fås i velassorterede supermarkeder eller bestil det hos din slagter)
- Salt og friskkværnet peber
- Stuvede svampe
- 500 g blandede svampe , f.eks. tragtkantarel, violet heksering, østershatte og brun champignon
- 2 stk finthakkede løg
- 1 kvist timian
- ½ dl portvin
- 5 dl Løgismose piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Ballotine
Step 1. Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine tern og rist dem på en pande sammen med bacon, til kartoflerne er møre, og baconen sprød. Tilsæt skalotteløg og persille og smag til med salt og peber. Lad kartoffelblandingen køle af.
Step 2. Skrab vingebenene rene for kød og sener. Skær 4 stykker svinenet på størrelse med et A4 ark. Læg et kyllingebryst på hvert stykke og fordel et jævnt lag af kartoffelblandingen ovenpå. Fold svinenettet stramt om brysterne og steg dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Step 3. Lad brysterne hvile i ca. 5 minutter, inden de serveres.
Stuvede svampe
Step 1. Rens svampene og hak dem fint. Læg dem i en stor gryde og sauter dem sammen med løgene. Tilsæt timian og portvin, lad portvinen koge ind, til den næsten er væk. Hæld fløden på og kog ind, til konsistensen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Step 2. Skær ballotinen igennem og anret den på lune tallerkner sammen med de stuvede svampe.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk