Kyllingespyd i teriyaki-sauce

Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.

4 Personer

 

INGREDIENSER 
Ca. 600 g kyllingekød 

2 dl vand
4 spsk muscovadosukker eller brun farin
2 spsk majsstivelse (Maizena)
2-3 spsk soyasauce
1,5 spsk sukker eller honning
1⁄2 tsk friskrevet ingefær
1/2 fed hvidløg
Evt. lidt chiliflager

8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min) 

Sådan laver du kyllingespyd med teriyaki

Teriyaki-sauce:

Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.

Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.

 

Kyllingespyd:

Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.

Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme  i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.

Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.