• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kyllingespyd i teriyaki-sauce

Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.

4 Personer

 

INGREDIENSER 
Ca. 600 g kyllingekød 

2 dl vand
4 spsk muscovadosukker eller brun farin
2 spsk majsstivelse (Maizena)
2-3 spsk soyasauce
1,5 spsk sukker eller honning
1⁄2 tsk friskrevet ingefær
1/2 fed hvidløg
Evt. lidt chiliflager

8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min) 

Sådan laver du kyllingespyd med teriyaki

Teriyaki-sauce:

Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.

Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.

 

Kyllingespyd:

Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.

Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme  i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.

Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.

Stonewall Kitchen

Hæv barren på din grillaften

Nyd sommerens lune grillaftener med produkterne som tro følgesvend – så er du sikker på at servere den gode smag, hver gang.

Se produkterne