• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kylling danoise med agurkesalat og rabarberkompot

Fransk, fritgående kylling med noget så dansk som rabarber og agurkesalat. Det er ægte mormormad og farver, der på tallerkenen emmer af forår. Servér med et veltempereret glas Pinot Noir eller Riesling.

4 Personer

INGREDIENSER

1 Løgismose kylling
800 g kartofler

AGURKESALAT
1-2 agurker
2,5 dl lagereddike
1 dl vand
4 spsk
sukker
Salt
Peber

RABARBERKOMPOT
1 bundt rabarber
175 g sukker

Sådan laver du kylling danoise

AGURKESALAT
Snit agurk i din ønskede form og læg i et dørslag og drys med salt. Lad dem trække i 20 minutter. På den måde trækkes væden ud og de saltes let. Opløs sukkeret i eddike og vand og drys med peber og evt. nelliker, laurbærblade eller korianderfrø. Kog lagen op. Knug væden ud af agurkerne i dørslaget og skyl dem godt. Hæld den let afkølede lage på agurkerne. Lad dem trække min. 30 minutter.

RABARBERKOMPOT
Skær rabarberne i stykker på 1-2 cm og kom dem i en gryde med en smule vand i bunden. Fyld sukkeret på. Lad det småsimre til rabarberne er tilpas udkogte, men stadig har struktur.

KYLLING
Tænd ovnen på 230 °C. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber. Når ovnen er varm, sættes kyllingen ind i ovnen. Skru ned til 190 °C efter 15 minutter og giv kyllingen yderligere 20 minutter. Tag nu kyllingen ud og lad den hvile mindst 25 minutter. Før servering sættes kyllingen igen ind i ovnen ved 230 °C i 5-7 minutter.

Husk at koge kartofler: Kog dem i 5-10 minutter i saltet vand, skru ned og lad dem hvile i det varme vand i yderligere 10 minutter eller til de har den ønskede fasthed.

Servér nu kyllingen med agurkesalat, rabarberkompot og små kartofler.

  TIP: Du kan lave både agurkesalat samt rabarberkompot flere dage i forvejen. Fordobler du ingredienslisten, kan du bruge agurkesalaten til dine frikadeller eller leverpostej og rabarberkompotten på din yoghurt.