• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Krikand med glaserede rødbeder og sauce med brom bær

Krikanden er den mindste af de danske ænder og en, for mange, meget overset spise. Glæd dig til en elegant hovedret, som vil behage de spisende – især, hvis du skænker rødvinene fra Chinon i glasset.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

6 køkkenfærdige krikænder. Skær lår og ryg af krikænderne, hak det fint.
400 g små rødbeder
2 store rødløg
1 bakke brombær 400 ml rødbedesaft 1⁄2 dl rødvinseddike 2 dl rødvin
Skallen af 1⁄2 økologisk citron
6 sorte peberkorn
1 fed hvidløg, finthakket
1 kvist rosmarin, 1 laurbær, 1 kvist timian
75 g smør

Sådan laver du Krikand med glaserede rødbeder

 

Sæt rødbeder og rødløg over i en gryde med koldt vand og kog dem møre, ca. 25-30 minutter. Varm ovnen op til 230 °C. Rids skindet på krikænderne, krydr med salt og peber og steg ænderne ca. 10 minutter i ovnen. Lad dem hvile 8-10 minutter. Sluk ikke for ovnen, da ænderne skal varmes
før servering. De hakkede andelår og -ryg brunes af i en gryde, hæld fedt fra og tilsæt rødvinseddike, som koges næsten væk. Tilsæt peberkorn, krydderurter, citronskal, rødvin, rødbedesaft og kog ind til ca. 1 1⁄2 dl. Si saucen.

Pil skallen af rødløgene og skær dem i kvarte fra top til rod. Smut rødbederne. Kom den reducerede sauce i en sauterpande og pisk smørret i, det må ikke koge. Smag til med salt og peber. Sving heri rødbederne til de er helt glaserede. Varm hurtigt krikænderne i ovnen, skær brysterne fra benet.

Anret andebryster, glaserede rødbeder, løg, brombær på varme tallerkener som på billedet og kom saucen dekorativt henover.