• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Krebs a la nage

4 PERSONER

INGREDIENSER

KREBS
40 krebs
1 Løg
1 gulerod 
¼ selleri 
4 persillekviste 
2 fed hvidløg 
5 knuste peberkorn 
2 laurbærblade 
1 tsk fennikelfrø ca. 
6-8 l vand

SAUCE NAGE
3 gulerødder 
1 fennikel 
2 skalotteløg 
1 bundt grønne asparges 
1 dl hvidvin
½ dl Nolly Prat 
4 dl fiskefond (eller brug kogelagen fra krebsene) 
200 g koldt smør, skåret i tern 
1 håndfuld krydderurter, gerne dild, kørvel, purløg og bronzefennikel salt og friskkværnet peber

Sådan laver du krebs a la nage

 

KREBS: Gennem krebsens hale løber der en tarm. Fjern denne inden tilberedning ved at give den midterste halefinne et let vrid og herefter trække tarmen ud og kassere den. Skær grøntsagerne i grove tern og kom alle ingredienserne med undtagelse af krebsene, i en stor gryde. Bring vandet til kogepunktet, tilsæt krebsene og lad vandet koge op igen. Når vandet koger skal krebsene tilberede 2 minutter under låg, træk herefter gryden af blusset og lad krebsene trække i 4 minutter. Tag krebsene op af lagen og lad dem køle lidt af, inden de pilles.

SAUCE NAGE: Rens og skræl grøntsagerne. Skær gulerødder og fennikel i allumettes, dvs. i strimler på størrelse med en tændstik. Skær løgene over på langs og del dem herefter i lameller, så de danner små både. Skær toppene af de grønne asparges i ca. 5 cm’s længde og gem resten af aspargesene til en anden god gang. Kom hvidvin og Noilly Prat i en gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fiskefond og grøntsagerne og lad dem koge møre i saucen. Tag dem op med en hulske. Lad saucen koge en anelse ind og pisk den herefter med det kolde smør. Kom grøntsager, krebs og krydderurterne i saucen og smag til med salt og peber.

Servér krebsene i skåle eller dybe tallerkner og giv et stykke godt brød til.