• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Krebs a la nage

4 PERSONER

 

For vores svenske broderfolk er sommerens krebsegilder mindeværdige begivenheder, der samler store og små omkring bordet. Faktisk mener man, at kunne spore disse gilder helt tilbage til middelalderen. Så hvorfor ikke slå et slag for det velsmagende skaldyr og gøre som svenskerne. Denne ret stammer oprindeligt fra Kong Hans Kælder, hvor den blev introduceret af Daniel Letz, men husk, at krebs også smager ganske godt blot sammen med et godt stykke brød, en god mayonnaise og masser af frisk citron og dildkviste. Og ikke at forglemme – øl og brændevin.

INGREDIENSER

KREBS
40 krebs
1 Løg
1 gulerod 
¼ selleri 
4 persillekviste 
2 fed hvidløg 
5 knuste peberkorn 
2 laurbærblade 
1 tsk fennikelfrø ca. 
6-8 l vand

SAUCE NAGE
3 gulerødder 
1 fennikel 
2 skalotteløg 
1 bundt grønne asparges 
1 dl hvidvin
½ dl Noilly Prat 
4 dl fiskefond (eller brug kogelagen fra krebsene) 
200 g koldt smør, skåret i tern 
1 håndfuld krydderurter, gerne dild, kørvel, purløg og bronzefennikel salt og friskkværnet peber

Sådan laver du krebs a la nage

 

KREBS: Gennem krebsens hale løber der en tarm. Fjern denne inden tilberedning ved at give den midterste halefinne et let vrid og herefter trække tarmen ud og kassere den. Skær grøntsagerne i grove tern og kom alle ingredienserne med undtagelse af krebsene, i en stor gryde. Bring vandet til kogepunktet, tilsæt krebsene og lad vandet koge op igen. Når vandet koger skal krebsene tilberede 2 minutter under låg, træk herefter gryden af blusset og lad krebsene trække i 4 minutter. Tag krebsene op af lagen og lad dem køle lidt af, inden de pilles.

SAUCE NAGE: Rens og skræl grøntsagerne. Skær gulerødder og fennikel i allumettes, dvs. i strimler på størrelse med en tændstik. Skær løgene over på langs og del dem herefter i lameller, så de danner små både. Skær toppene af de grønne asparges i ca. 5 cm’s længde og gem resten af aspargesene til en anden god gang. Kom hvidvin og Noilly Prat i en gryde og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fiskefond og grøntsagerne og lad dem koge møre i saucen. Tag dem op med en hulske. Lad saucen koge en anelse ind og pisk den herefter med det kolde smør. Kom grøntsager, krebs og krydderurterne i saucen og smag til med salt og peber.

Servér krebsene i skåle eller dybe tallerkner og giv et stykke godt brød til.