1/1/1970 |
Konditorens vanilje-småkager
Brug dejen til jødekager eller pynt dem som du ønsker. Opskriften giver ca. 80 småkager afhængig af tykkelsen.
Ingredienser
- 375 g sukker
- 750 g Løgismose smør
- 1000 g Løgismose hvedemel
- 1 stk mellemstort æg
- 5 g vaniljesukker eller 1 stang polynesisk vanilje
- Valgfri pynt f.eks. hakkede mandler , birkes, glasur eller mørk chokolade
Sådan gør du
Step 1.
Lad smøren stå og blive blødt. Rør smør, sukker og vaniljesukker (eller kornene fra vaniljestangen) sammen og tilsæt mel lidt ad gangen mens du rører. Tilsæt æg og rør sammen til en ensartet masse.
Step 2.
Stil småkagedejen på køl ca. 1 time til den er fast.
Step 3.
Form dejen som en tyk pølse eller rul den ud til en tykkelse på ca 1/2 cm. Skær passende skiver af rullen eller stik dejen ud med en form.
Step 4.
Pensl småkagerne med æg og pynt dem med nødder, mandler eller andet.
Step 5.
Bag småkagerne i ovnen ved 180 grader til de er let gyldne på overfladen. Pynt eventuelt kagerne med glasur eller smeltet mørk chokolade.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...