Konditorens vanilje-småkager

OPSKRIFT TIL CA. 80 SMÅKAGER AFHÆNGIG AF TYKKELSEN

En klassisk, enkel småkage med masser af vanilje, så de smager som englene synger. Brug dejen til jødekager eller pynt dem som du ønsker.

 

INGREDIENSER

350 g sukker

750 g Løgismose smør

1000 g Løgismose hvedemel

1 mellemstort æg

5 g vaniljesukker – eller 1 stang polynesisk vanilje

Valgfri pynt; fx hakkede mandler, birkes, glasur eller mørk chokolade

Opskrift på konditorens vanilje-småkager

SÅDAN GØR DU

  1. Lad smøren stå og blive blødt. Rør smør, sukker og vaniljesukker (eller kornene fra vaniljestangen) sammen og tilsæt mel lidt ad gangen mens du rører. Tilsæt æg og rør sammen til en ensartet masse. 
  2. Stil småkagedejen på køl ca. 1 time til den er fast.
  3. Form dejen som en tyk pølse eller rul den ud til en tykkelse på ca 1/2 cm. Skær passende skiver af rullen eller stik dejen ud med en form.
  4. Pensl småkagerne med æg og pynt dem med nødder, mandler eller andet.
  5. Bag småkagerne i ovnen ved 180 °C til de er let gyldne på overfladen. Pynt eventuelt kagerne med glasur eller smeltet mørk chokolade.