• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

KONDITORENS VANILJE-SMÅKAGER

Brug dejen til jødekager eller pynt dem som du ønsker. Opskriften giver ca. 80 småkager afhængig af tykkelsen.

INGREDIENSER

350 g sukker

750 g smør

1000 g hvedemel

1 mellemstort æg

5 g vaniljesukker – eller 1 stang polynesisk vanilje

Valgfri pynt; fx hakkede mandler, birkes, glasur eller mørk chokolade

Opskrift på konditorens vanilje-småkager

Sådan laver du konditorens vanilje-småkager

 

Lad smøren stå og blive blødt. Rør smør, sukker og vaniljesukker (eller kornene fra vaniljestangen) sammen og tilsæt mel lidt ad gangen mens du rører. Tilsæt æg og rør sammen til en ensartet masse.  

Stil småkagedejen på køl ca. 1 time til den er fast.

Form dejen som en tyk pølse eller rul den ud til en tykkelse på ca 1/2 cm. Skær passende skiver af rullen eller stik dejen ud med en form.

Pensl småkagerne med æg og pynt dem med nødder, mandler eller andet.

Bag småkagerne i ovnen ved 180 grader til de er let gyldne på overfladen. Pynt eventuelt kagerne med glasur eller smeltet mørk chokolade.