Konditorens rugbrød 

OPSKRIFT TIL 1 RUGBRØD

Bag konditorens rugbrød med surdej og hele kerner  for hjemmebagt rugbrød vil utvivlsomt skabe madglæde om frokostbordet.

 

INGREDIENSER

Iblødsætning

300 g vand

300 g Løgismose rugkerner

35 g græskarkerner

14 g salt

 

Desuden 

60 g rå revet kartoffel

15 g maltsirup

5 g gær

45 g Løgismose rugmel

30 g vand

15 g Løgismose hvedemel

270 g surdej – se opskriften her

Opskrift på konditorens rugbrød med surdej og hele kerner

SÅDAN GØR DU

  1. Bring vandet i kog og hæld det over rugkerner, græskarkerner og salt. Lad det stå, til det er koldt – gerne til næste dag.
  2. Tilsæt revet kartoffel, maltsirup, gær, rugmel og vand til de iblødsatte kerner og rør godt rundt. Tilføj surdej og hvedemel, rør rundt og hæld dejen i en smurt form.
  3. Bag rugbrødet ved 180 °C i 45 minutter.