1/1/1970 |
Konditorens rugbrød
Med surdej og hele kerner
Ingredienser
- 300 g vand
- 300 g hele rugkerner
- 35 g græskarkerner
- 14 g salt
- 60 g rå revet kartoffel
- 15 g maltsirup
- 5 g gær
- 45 g Løgismose rugmel
- 30 g vand
- 15 g Løgismose hvedemel
- 270 g surdej
Sådan gør du
Step 1.
Bring vandet i kog og hæld det over rugkerner, græskarkerner og salt. Lad det stå, til det er koldt – gerne til næste dag.
Step 2.
Tilsæt revet kartoffel, maltsirup, gær, rugmel og vand til de iblødsatte kerner og rør godt rundt. Tilføj surdej og hvedemel, rør rundt og hæld dejen i en smurt form.
Step 3.
Bag rugbrødet ved 180 °C i 45 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simpl...
Panforte - Kagen til hele julemåneden
Panforte betyder ”stærkt brød” på italiensk, og navnet gør da også kagen en bjørnetjeneste, da både ...