• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Konditorens risalamande

Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde fra Naturmælk og hakkede, blancherede mandler.

Prikken over i’et er rigeligt polynesisk vanilje fra Tahiti, en eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbon vanilje. Den polynesiske vaniljestang er kort, saftig og buttet, og indeholder mindre vanillin men betydelig større mængder heliotropin end andre vaniljearter. Heliotropin giver en udpræget frugt- og blomsterduft og når smagen bindes i fløde forstærkes den forførende potpourri af aromaer. Mange professionelle kokke sværger til denne vaniljetype, men holder det tæt til kroppen.

Produktionen af polynesisk vanilje er stærkt begrænset og stængerne er kostbare. 

INGREDIENSER

Ca. 1 liter kold risengrød kogt med en polynesisk vaniljestang og lidt salt. (Du kan  finde polynesisk vanilje i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod)


½ liter fløde
20 g flormelis
100 g mandelsplitter

 

Sådan laver du risalamande: 

Rør rundt i risengrøden så den bliver ”blød”.

Pisk fløden godt med flormelis til den er luftig. 

Vend til sidst mandlerne i.

Risalamanden kan med fordel nydes med vores Amaretto-kirsebær lavet med danske økologiske kirsebær som har trukket i kirsebærsaft, Amaretto og sukker i halvanden måned – og selvfølgelig et glas portvin til. 

Konditoren på Nordre Toldbod har Amaretto-kirsebær klar, og du kan finde portvin og kirsebærsauce i vores gourmetsupermarked.