• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Konditorens rabarbertærte

Servér den dekorative tærte til eftermiddagskaffen med en god klat fed creme fraiche, og så er sommeren pludselig indenfor rækkevidde!

INGREDIENSER

MØRDEJ
130 g smør
105 g flormelis
265 g hvedemel
1 stort æg

MAZARINMASSE
120 g marcipan, gerne Summerbird
120 g sukker
120 g æg (ca. 2-3 æg)
120 g blødt smør
60 g mandelmel
60 g hvedemel

DERUDOVER
230 g rensede rabarber
25 g sukker

Sådan laver du rabarbertærte

MØRDEJ
Bland smør og flormelis til en ensartet masse, tilsæt hvedemel og til sidst ægget. Lad mørdejen stå på køl, gerne til næste dag.

MAZARINMASSE
Bland marcipan og sukker. Tilsæt smør lidt ad gangen for at få en god konsistens uden klumper. Tilsæt æggene. Tilsæt mandelmel og hvedemel. Lad massen hvile på køl, gerne natten over.

Skær rabarberne i små stykker. Vend sukkeret i rabarberne og lad dem trække i ca. 10 min.

Tag ca. 50 g af mørdejen fra. Rul den resterende mørdej ud til ca. 3 mm i tykkelse. Beklæd en tærteform på 24 cm i diameter med dejen. Stik et par huller i bunden med en gaffel. Fordel det meste af mazarinmassen i tærteformen. Fordel rabarberne i mazarinmassen. Brug den sidste mazarinmasse til at trække over rabarberne. De behøver ikke at være helt dækkede. Rul de 50 g af mørdejen ud til et langt stykke, hvor tynde strimler på ca. 8 mm i bredden kan skæres ud til at passe som net til tærten. Vi farvede noget af dejen med frugtfarve for at give tærten lidt spil. Læg først strimlerne med ca. to centimeters mellemrum, drej så tærten og læg dem på tværs af de første, så de danner et fint ternet net.

Bages i ovnen ved 170 °C i 35-40 min. til dejen er fint gyldenbrun.