Konditorens kransekage

INGREDIENSER

Til 8 personer

1/2 kg bitter marcipan. Evt. Summerbirds marcipan.

50 g alm. sukker

100 g flormelis

1/2-1 dl æggehvider (1 dl = 4 æggehvider)

 

 

 

Sådan laver du konditorens kransekage

Rør marcipanen sammen med sukkeret og flormelisen. Tilsæt herefter æggehviderne og rør det hele godt igennem.

Lad dejen trække på køl natten over. (min. 12 timer)
Når du tager dejen ud, tjekker du at der ikke er sukkerkrystaller i dejen. Hvis der er, så lad den trække yderligere et par timer i køleskabet.

Herefter former du dejen i den ønskede facon og bager dem i ovnen i ca. 8-14 minutter ved 150 grader. Det afhænger meget af form. De skal være let gyldne, men stadig ganske bløde i midten.

Vi anbefaler stænger af 15 cm. 2-3 cm. I bredden.

Når de er bagt, lader du dem køle ned og derefter pyntes med glasur.