1/1/1970 |
Konditorens kransekage
Til nytårsaften eller bare til nydelse.
Ingredienser
- 500 g bitter marcipan evt. Summerbirds marcipan
- 50 g sukker
- 100 g flormelis
- 1 dl æggehvider (1 dl = 4 æggehvider)
Sådan gør du
Step 1.
Rør marcipanen sammen med sukkeret og flormelisen. Tilsæt herefter æggehviderne og rør det hele godt igennem.
Step 2.
Lad dejen trække på køl natten over. (min. 12 timer) Når du tager dejen ud, tjekker du at der ikke er sukkerkrystaller i dejen. Hvis der er, så lad den trække yderligere et par timer i køleskabet.
Step 3.
Herefter former du dejen i den ønskede facon og bager dem i ovnen i ca. 8-14 minutter ved 150 grader. Det afhænger meget af form. De skal være let gyldne, men stadig ganske bløde i midten.
Step 4.
Vi anbefaler stænger af 15 cm. 2-3 cm. I bredden.
Step 5.
Når de er bagt, lader du dem køle ned og derefter pyntes med glasur.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...