Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

KONDITORENS JULEKAGE

INGREDIENSER

UDBLØDT TØRRET FRUGT
100 g mørke rosiner
100 g Sultana lyse rosiner
100 g kirsebær uden sten
100 g tørrede tranebær
100 g abrikoser
Rom
Whisky – ikke røget

JULEKAGE
100 g blød saltet smør
100 g brun sukker
100 g æg
100 g hvedemel
500 g udblødt tørret frugt
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ - 1 tsk ingefærpulver
½ - 1 tsk muskat
100 blandede nødder
Alkohol – gerne Whisky eller Rom

 

SÅDAN GØR DU:

UDBLØDT TØRRET FRUGT: Dæk frugterne med lige dele Rom og Whisky og film skålen/fadet. Lad det stå og trække ved stuetemperatur i minimum 14 dage og gerne en måned.

JULEKAGE: Bland smør og sukker sammen. Tilsæt æg lidt ad gangen og rør rundt til en ensartet masse. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen til en dej.

Hæld dejen i en smurt form og bag kagen ved 155 °C i ca. 45-50 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og mens den stadig er varm, overhæld den med alkohol, så toppen bliver fugtig. Sæt ild til kagen til alkoholen er brændt af – det stopper med at brænde af sig selv.


Servér kagen som den er, eller pynt med tørret frugt, sigtet flormelis og evt. udskåret marcipan.