Koldskålsmousse

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Vores mormorkoldskål kan meget mere end at blive serveret i en dyb skål. Lad koldskålen give smag og substans til denne vaniljeprikkede koldskålsmousse, som utvivlsomt vil skabe sommersmil.

Konditor og fagekspert Yann Valade-Amland | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER

• 2½ dl Løgismose mormorkoldskål

• 80 g flormelis

• 3 blade husblas

• 2 dl Løgismose piskefløde

• 100 g makroner og/eller kammerjunker

• Lidt portvin

 

Opskrift på koldskålsmousse

SÅDAN GØR DU

1. Læg husblas i blød i koldt vand.

2. Varm koldskålen op til ca. 30-35 °C, og bland bløde husblas i indtil den er opløst. Køl koldskålsblandingen af.

3. Pisk fløden til flødeskum, når koldskåls - blandingen så småt begynder at sætte sig. Tilsæt lidt flormelis i flødeskummen. Vend flødeskummen i koldskålsblandingen, og smag til med yderligere flormelis, hvis du ønsker, moussen skal være sødere.

4. Knus makroner eller kammerjunkere til små stykker.

5. Læg de knuste kager i bunden af et lille glas sammen med lidt portvin og fyld dernæst glasset op med koldskålsmoussen. Brug gerne en sprøjtepose.

6. Stil mousserne i køleskabet i min. 3 timer, til de har sat sig. Pynt f.eks. med resten af makronerne eller kammerjunkere, chokoladestykker, friske bær eller lignende.