• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kold ærtesuppe

Med stegte østers og champagne

Østers og champagne – det er da luksus. på trods af at denne ret er forholdsvis simpel, indeholder den alle de elementer, som tilfredsstiller vores sanser, nemlig: surt, sødt, salt og bittert. konsistensmæssigt dækker retten ligeledes et bredt spektrum fra det bløde til det cremede over til det sprøde. disse sammensætninger er meget vigtige at tænke over, når man laver mad, da de er medvirkende til at gøre retten komplet.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

ÆRTESUPPE
½ spsk vindruekerneolie til sautering 
1 skalotteløg 
1 fintsnittet fed hvidløg 
0,8 l hønsefond 
500 g friskbælgede ærter 
1 lille bundt brøndkarse 
2½ dl fløde 
4 dl champagne 
Salt og friskkværnet peber

ØSTERS
12 østers
12 skiver panchetta 
1 spsk vindruekerneolie 
12 tandstikker

Kold ærtesuppe med skalotteløg og østers

Sådan laver du kold ærtesuppe:

ÆRTESUPPE: Pil skalotteløget og skær det i tynde skiver. Varm olie op i en gryde og sauter skalotteløg og hvidløg, til de bliver blanke. Tilsæt hønsefonden og lad det koge op. Tilsæt herefter ærterne og lad dem koge i et par minutter, til de er møre. Tag lidt brøndkarse fra til pynt og hak resten groft. Sigt ærterne gennem en si over en gryde og gem fonden. Kom en del af ærterne i en blender sammen med en passende mængde brøndkarse, til det fylder ca. 1⁄3 af glasset og blend dem helt glatte ved at tilsætte fond. Fyld ikke for mange i ad gangen, da den varme væske bevirker, at massen udvider sig kraftigt, når der blendes. Hæld for hver omgang suppen over i en skål. Rør til sidst fløden ud i de blendede ærter og sæt suppen i køleskabet. 

ØSTERS: Åben de 12 østers, fjern østersene fra skallen og læg dem over i en sigte, så de kan dryppe af. Sno en skive panchetta om hver østers og hold det fast med en tandstik. Steg østersene sprøde i lidt vindruekerneolie på en pande og lad dem herefter dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

Rør den kolde ærtesuppe med champagnen og kom suppen i 4 dybe tallerkner eller skåle. Fordel de varme østers i tallerknerne og pynt med brøndkarse. Server straks.

Jordskokkesuppe

Hvis suppen skal være varm anbefales denne opskrift på cremet jordskokkesuppe.

Lær opskriften her