Kogte kålpølser med grønlangkål

OPSKRIFT 8 PERSONER

Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. november 2021 | Nr. 9 2021

INGREDIENSER

• 8 stk. kålpølser

• 2 laurbærblad

• 6 sorte peberkorn

• 500 g kogt og frosset grønkål

• 40 g brun farin

• 3 dl Løgismose piskefløde

• 100 g Løgismose smør

Sherry-eddike

• Salt og peber

julefrokost opskrift på kålpølser

­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET

­

SÅDAN GØR DU

1. Kom grønkål, fløde og smør i en gryde og varm godt igennem. Kom et låg på gryden, skru ned på laveste blus og lad kålen simre i 1-2 timer. Smag herefter til med brun farin, Sherry-eddike, salt og peber. Bliver kålen for tør undervejs, tilsæt da blot mere piskefløde og smør!

2. Pochér kålpølserne i saltet vand med laurbærblade og sorte peberkorn i ca. 20 min.

3. Servér evt. med brunede kartofler.

 

­­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET