• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kogt torskerogn.

Her får du kokkens opskrift på kogt torskerogn, eller torskerogn-bukser som den friske rogn også kaldes.
 
Opskrift til frokost til 2 personer eller forret til 4 

INGREDIENSER

  • Frisk torskerogn "bukser", 4-500 g.
  • Frisk citron
  • Laurbærblade 
  • Peberkorn 
  • Dild 
  • Salt 

SÅDAN GØR DU

Bring vand til kogning i en gryde der passer til mængden af torskerogn.

Krydr vandet med salt.

Placer torskerognen med dildstilke, skiver af citron, lidt peberkorn og et laurbærblad i et stykke bagepapir. Fold bagepapiret sammen som en pakke og snør den eventuelt med kødsnor.

Kom pakken i gryden og lad pochere (tilberedning lige under kogepunktet) i 10-15 min.

Tag gryden af varmen og lad rognen trække sig færdig mens vandet køler ned. Rognen skal føles fast når du mærker på den, så er den færdig. 

 

Nyd den herefter enten kold i skiver, stegt i masse smør eller bare direkte fra gryden.