13/1/2021 |
Kogt torskerogn
Her får du kokkens opskrift på kogt torskerogn, eller torskerogn-bukser som den friske rogn også kaldes.
Ingredienser
- 500 g torskerogn ''bukser''
- Frisk citron
- 3 stk laurbærblade
- Dild
- Saltflager
- Peberkorn
Sådan gør du
Step 1.
Bring vand til kogning i en gryde der passer til mængden af torskerogn.
Step 2.
Krydr vandet med salt.
Step 3.
Placer torskerognen med dildstilke, skiver af citron, lidt peberkorn og et laurbærblad i et stykke bagepapir. Fold bagepapiret sammen som en pakke og snør den eventuelt med kødsnor.
Step 4.
Kom pakken i gryden og lad pochere (tilberedning lige under kogepunktet) i 10-15 min.
Step 5.
Tag gryden af varmen og lad rognen trække sig færdig mens vandet køler ned. Rognen skal føles fast når du mærker på den, så er den færdig.
Step 6.
Nyd den herefter enten kold i skiver, stegt i masse smør eller bare direkte fra gryden.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.