• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Knivmuslinger gratineret med parmesansmør og urter

Alt er bare lidt større i amerika. det glæder også, når man taler knivmuslinger, men grundet samhandlen mellem europa og Usa har vi i danmark siden slutningen af 1970’erne kunnet finde store amerikanske knivmuslinger bl.a. i Vadehavet, Limfjorden og kattegat. muslingerne er kommet hertil med den amerikanske handelsflåde, ganske utilsigtet, medbragt i skibenes ballasttanke. tak for det.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

MUSLINGER
2 kg knivmuslinger

GRATINERING 
250 g blødt smør 
50 g fintrevet parmesan eller anden fast ost 
2 fed finthakkede hvidløg 
½ bundt finthakket bredbladet persille 
Skal af 1 økologisk citron 
2 skiver daggammelt hvedebrød

SÅDAN TILBEREDES KNIVMUSLINGER:

MUSLINGER: Tjek om muslingerne er levende ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette, ved at lukke sig helt sammen. Udvand muslingerne i koldt vand i ca. 1 time. Læg dem herefter på et fad, der kan gå i fryseren og frys dem i ca. 2 timer.

GRATINERING: Pisk smørret, så det bliver lyst og luftig. Vend herefter parmesan, hvidløg og persille i og smag til med fintrevet citronskal. Riv brødet på den grove side af rivejernet eller kør det på blenderen. Rist brødkrummerne sprøde på en tør pande. Tag fadet med muslinger ud af fryseren. Åbn hver musling, men ikke mere end, at den stadig hænger sammen. Læg dem i en bradepande eller et ildfast fad og fordel gratineringssmørret oven på muslingerne. Tænd grillen i ovnen og sæt muslingerne ind under grillen og lad dem gratinere, til de er flot gyldne. Tag fadet ud af ovnen og drys med de ristede brødkrummer.

Server evt. en god blandet salat til muslingerne.

Flere muslingeretter

Moules mariniéres