• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Knapost med ramsløg, persille og citron

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 tsk kommen 
1 l tykmælk 3,5 % 
1 tsk salt 
2 spsk cremefraiche 
38 % saft og skal af 
1 økologisk citron 
2 spsk finthakket ramsløg 
2 spsk finthakket persille 
Friskkværnet peber

Sådan laver du knapost

 

Rist kommenfrøene på en tør pande og knus dem i en morter eller med bunden af en kasserolle på skærebrættet.

Lun tykmælk og kommen ved lav varme, indtil vallen skiller fra. Det tager ca. 15 minutter. Hæld herefter den skilte tykmælk over i en sigte beklædt med et osteklæde eller et viskestykke. Sæt tykmælken til afdrypning i køleskabet, indtil vallen er dryppet fra. Beregn ca. 2-3 timer. Alternativt kan du hælde tykmælken direkte i klædet uden at varme den først, så skal den dræne på køl til næste morgen.

Rør herefter ostemassen med salt og cremefraiche. Smag osten til med citronsaft og fintrevet citronskal, krydderurterne og lidt friskkværnet sort peber. Servér osten sammen med ristet brød.