25/6/2017 |
Knapost med ramsløg, persille og citron
Ingredienser
- 1 tsk kommen
- 1 l Løgismose tykmælk
- 1 tsk salt
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 2 spsk finthakket ramsløg
- 2 spsk finthakket persille
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Rist kommenfrøene på en tør pande og knus dem i en morter eller med bunden af en kasserolle på skærebrættet.
Step 2.
Lun tykmælk og kommen ved lav varme, indtil vallen skiller fra. Det tager ca. 15 minutter. Hæld herefter den skilte tykmælk over i en sigte beklædt med et osteklæde eller et viskestykke. Sæt tykmælken til afdrypning i køleskabet, indtil vallen er dryppet fra. Beregn ca. 2-3 timer. Alternativt kan du hælde tykmælken direkte i klædet uden at varme den først, så skal den dræne på køl til næste morgen.
Step 3.
Rør herefter ostemassen med salt og cremefraiche. Smag osten til med citronsaft og fintrevet citronskal, krydderurterne og lidt friskkværnet sort peber. Servér osten sammen med ristet brød.
Tip
Serveringstip: servér Løgismose Borretane-løg til
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.