• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

KLEJNER

INGREDIENSER

200 g smør
240 g flormelis
180 g æg
750 g hvedemel
2 dl piskefløde
Revet skal fra 1 appelsin og 1 citron
4 g kardemomme
3 g hjortetaksalt
1 liter vindruekerneolie til at dybstege klejnerne i.

SÅDAN GØR DU:

Bland alle tørre ingredienser + skaller fra appelsin og citron sammen. Rør smørret ud i blandingen. Tilsæt æg og fløde, og rør det hele til en ensartet masse.

Lad dejen hvile i køleskab 30 minutter og rul den ud til 8 mm tykkelse. Skær rudeformede stykker af dejen, snit dem på midten og vrid den ene ende igennem hullet, så klejneformen kommer frem.

Varm en gryde med olien til 190 °C og steg klejnerne til de er gyldne, ca. 1,5-2 minutter.