KLEJNER

INGREDIENSER

200 g Løgismose smør
240 g flormelis
180 g æg
750 g Løgismose hvedemel
2 dl Løgismose piskefløde
1 appelsin og 1 citron, revet skal heraf
4 g kardemomme
3 g hjortetaksalt
1 liter vindruekerneolie til at dybstege klejnerne i.

SÅDAN GØR DU

  1. Bland alle tørre ingredienser, samt skaller fra appelsin og citron sammen. Rør smørret ud i blandingen. Tilsæt æg og fløde, og rør det hele til en ensartet masse.
  2. Lad dejen hvile i køleskab 30 minutter og rul den ud til 8 mm tykkelse. Skær rudeformede stykker af dejen, snit dem på midten og vrid den ene ende igennem hullet, så klejneformen kommer frem.
  3. Varm en gryde med olien til 190 °C og steg klejnerne til de er gyldne, ca. 1,5-2 minutter.