• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Klassisk sommersalat med radiser og fynsk rygeost

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 bundt radiser

500g ærter med bælg

1 agurk

200g nye kartofler

100g rygeost

100g creme fraiche

100g mayonnaise

Salt

Citronsaft

Dild, purløg og kørvel efter behag

Klassisk sommersalat med radiser og rygeost

SÅDAN GØR DU:

Bælg ærterne og kom dem i en skål.

Vask radiserne og skær dem i tynde skriver, evt. på et mandolinjern. Skær agurk i tynde skriver, evt. på et mandolinjern.

Skrub de nye kartofler, men behold gerne skrællen på. Kog dem i rigeligt saltet vand (65g til 1 liter) i ca. 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække i vandet 10 minutter.  

Rør forsigtigt rygeosten sammen med creme fraiche og mayonnaise, og smag til med friskpresset citronsaft og salt.

Snit purløg, dild og kørvel fint og vend i rygeost-cremen.

Afkøl kartoflerne og skær dem i kvarte. Bland dem med ærter og skiverne af agurk og radiser, og vend til sidst forsigtigt det hele sammen med cremen.

 

Nyd sommersalaten på friskbagt rugbrød med et køligt glas hvidvin til. Velbekomme!

Italiens bedste sommervin fra Inama i Soave

Inamas Soave er en dristig, nærmest pegefingerløftende udgave af den yndede italienske hvidvin med læskende toner af mandarin og lime forenet med akaciehonning, friske mandler og stenfrugt.

Læs mere om vinen og køb