30/9/2021 | Magasin 8 2021
Klassisk fransk æbletærte
Vi har i Danmark muligvis verdens bedste æbler, og hvad er meget herligere end at nyde dem i en klassisk fransk æbletærte lavet med remonce på økologisk marcipan fra Summerbird og toppet med creme fraiche fra Bordier.
Ingredienser
- 4 stk faste efterårsæbler f.eks. Elstar, Ingrid Marie eller Cox Orange
- 500 g butterdej af god kvalitet og naturligvis med ægte smør
- 50 g blødt smør
- 50 g rørsukker
- 50 g økologisk marcipan fra Summerbird
- 100 g flormelis
- Tilbehør
- 1 creme fraiche fra Bordier , (køb på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)
- Eller Løgismose skyr med citron eller vanilje , for en syrlig, frisk og cremet smag.
Sådan gør du
Step 1
Udstik 4 stykker butterdej med en rund udstikker med en diameter på ca. 12 cm.
Step 2
Del æblerne i 2 og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i tynde skiver.
Step 3
Rør en remonce sammen af smør, rørsukker og marcipan og læg en pæn klat i midten af hvert butterdejsstykke.
Step 4
Fordel æbleskiverne på butterdejen. Brug 1 æble pr. tærte. Hold kanterne frie, så de kan hæve op, når tærten bages. Drys herefter gennem en sigte et let lag flormelis over hver tærte.
Step 5
Bag tærterne i varmluftsovn på bagepapir ved 200 °C i ca. 30 minutter til æbler og kant er gyldne og karamelliserede.
Step 6
Top de lune æbletærter med en quenelle-formet skefuld af den faste og fuldfede creme fraiche.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...