• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Klassisk fransk æbletærte

DESSERT TIL 4 PERSONER

Vi har i Danmark muligvis verdens bedste æbler, og hvad er meget herligere end at nyde dem i en klassisk fransk æbletærte lavet med remonce på økologisk marcipan fra Summerbird og toppet med creme fraiche fra Bordier.

 Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. oktober 2021 | Nr. 08 2021

INGREDIENSER 

• 4 faste efterårsæbler, f.eks. Elstar, Ingrid Marie eller Cox Orange

• 500 g butterdej, af god kvalitet og naturligvis med ægte smør

• 50 g blødt smør (køb på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)

• 50 g rørsukker

• 50 g økologisk marcipan fra Summerbird

• 100 g flormelis

• 1 bæger creme fraiche fra Bordier (køb på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)

opskrift Klassisk fransk  æbletærte

SÅDAN GØR DU

1. Udstik 4 stykker butterdej med en rund udstikker med en diameter på ca. 12 cm.

2. Del æblerne i 2 og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i tynde skiver.

3. Rør en remonce sammen af smør, rørsukker og marcipan og læg en pæn klat i midten af hvert butterdejsstykke.

4. Fordel æbleskiverne på butterdejen. Brug 1 æble pr. tærte. Hold kanterne frie, så de kan hæve op, når tærten bages.

5. Drys herefter gennem en sigte et let lag flormelis over hver tærte.

6. Bag tærterne i varmluftsovn på bagepapir ved 200 °C i ca. 30 minutter til æbler og kant er gyldne og karamelliserede.

7. Top de lune æbletærter med en quenelle-formet skefuld af den faste og fuldfede creme fraiche.

­­Det perfekte mad & vin-match 

Når det kommer til vin til måltidets sidste søde serveringer, har vi det med at gå all in og smøre sødt med sødt på. Både på restauranterne, og når vi skal forkæle vores gæster derhjemme, og der er bestemt ikke noget i vejen med en Portvin eller en forstærket Muscat. Vinmatchet kan bare blive anderledes delikat, hvis vi prøver at temperere sødmen, og hvis der er blevet skænket en del vin til det salte, vil det for mange også være mere velbekommende, hvis der er en del friskhed til stede, som kan hjælpe med til at skubbe måltidets sidste bidder i den rigtige retning.

Hvis du modererer drysset med flormelis i ovenstående opskrifts, vil den klassiske franske æbletærte blive løftet, hvis du vælger at ledsage den af en ikke alt for sødlig hvidvin. Mulighederne er mange, men en ikke alt for sent høstet tysk Riesling vil være et af de sikreste bud, og hvis Rieslingen så, som her, har fået lidt alder, bliver der ligefrem tale om et subtilt match.