31/10/2022 | Magasin 7 2022
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Ingredienser
- 1 stk svinekam på 1½ kg - 2 kg
- 2 l vand
- Groft salt
- 10 stk laurbærblade
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at sværen er ridset helt ned til kødet. Hæld vandet i bradepanden og læg stegen med sværen nedad. Kom stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Step 2.
Gnub herefter sværen og kødet med rigeligt salt ca. 2 spsk., og sæt laurbærbladene fast mellem sværene.
Step 3.
Stil stegen på en rist over bradepanden med sværene opad, og bag den videre ca. 1 ½ time i ovnen, til kernetemperaturen er 65 °C.
Step 4.
Er sværen ikke helt sprød nu, sæt ovnen på grill de sidste par minutter med ovnlågen på klem.
Step 5.
Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...