FLÆSKESTEG
Svinekam, kamsteg, ribbensteg – kært barn har som bekendt mange navne! Flæskesteg er en spise som rigtig mange glæder sig til på julebordet og til julefrokosten. Flæskesteg skal man købe af ekstra god kvalitet, hvor grisen har haft god plads at boltre sig på ude såvel som inde, og hvor den har fået naturlig og varieret foder – alt sammen kan det smages i den endelig steg. Sprøde svær er også et must og med opskriften her er du garanteret ekstra sprøde flæskesvær.
6-8 PERSONER
INGREDIENSER
- 1 svinekam af god kvalitet, ca. 1½ - 2 kg
- 2 l vand
- Flagesalt
- 10 laurbærblade

SÅDAN GØR DU:
Sørg for at sværen er ridset helt ned til kødet. Hæld vandet i bradepanden og læg stegen med sværen nedad. Kom stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Gnub herefter sværen og kødet med rigeligt salt ca. 2 spsk., og sæt laurbærbladene fast mellem sværene.
Stil stegen på en rist over bradepanden med sværene opad, og bag den videre ca. 1 ½ time i ovnen, til kernetemperaturen er 65 °C
Er sværen ikke helt sprød nu, sæt ovnen på grill de sidste par minutter med ovnlågen på klem.
Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
SMØRSTEGTE PÆRER MED HONNING OG ROSMARIN
GRØNKÅLSSALAT MED SOLBÆRVINAIGRETTE
DEN GODE SAUCE TIL FLÆSKESTEG
