• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Klassisk Ragout Bolognese

Der findes et hav af meninger og holdninger til hvad en klassisk Ragout Bolognese er. Dette er mit bud på en sikker vinder, som alle i familien vil elske. Gode råvarer og tålmodighed er nøglen til en god bolognese (eller kødsovs; vi dømmer ingen!) og med denne opskrift er du godt på vej mod italienske dufte og smage i hjemmekøkkenet. Buon appetito!   

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

Ingredienser 

  • 500 g. hakket okse 
  • 2 store løg 
  • 4 stængler bladselleri 
  • 2 store gulerødder 
  • 3 fed hvidløg 
  • Olivenolie 
  • 2 spsk. tomatkoncentrat 
  • 2 ds. flåede/hakkede tomater 
  • 2 dl. rødvin 
  • 3 kviste timian 
  • 2 laurbærblade 
  • 2 dl. hønsebouillon 
  • Salt og peber 

 

Sådan gør du 

Grofthakket løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg sauteres ved middel varme i olivenolie i min. 20 min.

Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatkoncentrat og lad det stege med før rødvinen tilsættes og koges godt ind. Herefter tilsættes flåede tomater, timian, laurbærblade og hønsebouillon og lad det hele simre under låg i 2-3 timer.

 Krydr retten med salt og peber og server med din yndlingspasta og revet parmesan. 

  I butikken på Nordre Toldbod finder du kokkenes bolognese på køl