1/1/1970 |
Kartoffeltærte
Med rødkitost. Prøv den eksempelvis på brunchbordet.
Ingredienser
- Tærtedej
- 125 g Løgismose smør
- 320 g Løgismose hvedemel
- 2 stk æg
- 1½ tsk salt
- ½ dl iskoldt vand
- Fyld
- 500 g bagekartofler
- 100 g porre , skåret i tynde skiver
- 1 spsk finthakket løg
- 1 spsk Løgismose smør
- 150 g rødkitost , f.eks. Reblochon, Epoisses de Bourgogne eller Langres, alt efter hvor kraftig ost man ønsker
- 1 dl creme fraiche 38%
- 2 spsk fintsnittet persille
- 2 stk sammenpiskede æg
- 1 spsk Løgismose smør til pensling af tærteforme
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Dejen bliver mere elastisk og trækker sig ikke sammen og bliver hård. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.
Step 2. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter. Del evt. dejen i to stykker, inden den sættes på køl, så er den lettere at arbejde med senere.
Fyld
Step 1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af i en sigte. Rens porreskiverne i koldt vand og lad dem dryppe af, inden de sauteres i lidt smør på panden ved middel varme sammen med hvidløget. De skal ikke stege, men blot blive møre.
Step 2. Vend derefter alle ingredienserne til fyldet godt sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Step 3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 8 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Fordel fyldet og bag tærterne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Step 4. Lad tærterne køle lidt af, inden de vendes ud af formene. Server tærterne med en let salat.
Tip
8 små portionstærter eller 1 stort tærtefad
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...