Kartoffelsalat
Med dressing af hjemmerørt sennep
Ingredienser:
Sennep:
45 g gule sennepsfrø og 40 g brune sennepsfrø (i alt 1 dl stødt)
1 spsk colemans sennapspulver
1 tsk estragon
1 tsk gurkemeje
½ tsk anisfrø
½ tsk stødt allehånde
1 tsk salt
1½ dl æbleeddike
3 spsk sukker
1 spsk honning
Vinaigrette:
1,5 spsk hjemmerørt sennep
3 spsk olivenolie
1,5 spsk vineddike
Lidt sukker
Salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
1 kg små spisekartofler
1 skalotteløg eller rødløg
Evt. friske krydderurter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille

Sådan laver du kartoffelsalat med dressing af hjemmerørt sennep
Sennep:
Stød sennepsfrø, anisfrø og allehånde i en morter. Ønsker du en glat sennep, kan du blende krydderierne.
Varm alle ingredienserne i en lille gryde til det koger og kom det derefter i et glas. Stil glasset på køl.
Lad senneppen stå og trække minimum 1 døgn, den skal evt. spædes op med lidt væske til rette konsistens.
Vinaigrette:
Bland alle ingredienser og smag til med sukker, salt og peber.
Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne ca. 10 minutter til de er møre uden at være udkogte. Skær kartoflerne i kvarte.
Skær løget i fine ringe. Hak krydderurterne groft.
Vend kartofler, løg og krydderurter med vinaigretten. Servér kartoffelsalaten til gode pølser.