1/1/1970 |
Kartoffelsalat
Med dressing af hjemmerørt sennep
Ingredienser
- Sennep
- 45 g gule sennepsfrø
- 40 g brune sennepsfrø (i alt 1 dl stødt)
- 1 spsk colemans sennepspulver
- 1 tsk estragon
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk anisfrø
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 tsk salt
- 1½ dl æbleeddike
- 3 spsk sukker
- 1 spsk honning
- Vinaigrette
- 1½ spsk hjemmerørt sennep
- 3 spsk olivenolie
- 1½ spsk vineddike
- Lidt sukker
- Salt og friskkværnet peber
- Kartoffelsalat
- 1 kg små kartofler
- 1 stk skalotteløg eller rødløg
- Evt. friske krydderurter , f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Sennep
Step 1. Stød sennepsfrø, anisfrø og allehånde i en morter. Ønsker du en glat sennep, kan du blende krydderierne.
Step 2. Varm alle ingredienserne i en lille gryde til det koger og kom det derefter i et glas. Stil glasset på køl.
Step 3. Lad senneppen stå og trække minimum 1 døgn, den skal evt. spædes op med lidt væske til rette konsistens.
Vinaigrette
Step 1. Bland alle ingredienser og smag til med sukker, salt og peber.
Kartoffelsalat
Step 1. Kog kartoflerne ca. 10 minutter til de er møre uden at være udkogte. Skær kartoflerne i kvarte.
Step 2. Skær løget i fine ringe. Hak krydderurterne groft.
Step 3. Vend kartofler, løg og krydderurter med vinaigretten.
Tip
Servér kartoffelsalaten til gode pølser.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.