• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kartoffelsalat

Med dressing af hjemmerørt sennep

Ingredienser:

Sennep:

45 g gule sennepsfrø og 40 g brune sennepsfrø (i alt 1 dl stødt)

1 spsk colemans sennapspulver

1 tsk estragon

1 tsk gurkemeje

½ tsk anisfrø

½ tsk stødt allehånde

1 tsk salt

1½ dl æbleeddike

3 spsk sukker

1 spsk honning

 

Vinaigrette:

1,5 spsk hjemmerørt sennep

3 spsk olivenolie

1,5 spsk vineddike

Lidt sukker

Salt og friskkværnet peber

 

Kartoffelsalat:

1 kg små spisekartofler

1 skalotteløg eller rødløg

Evt. friske krydderurter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille

Kartoffelsalat med hjemmerørt sennep

Sådan gør du:

Sennep:

Stød sennepsfrø, anisfrø og allehånde i en morter. Ønsker du en glat sennep, kan du blende krydderierne.

Varm alle ingredienserne i en lille gryde til det koger og kom det derefter i et glas. Stil glasset på køl.

Lad senneppen stå og trække minimum 1 døgn, den skal evt. spædes op med lidt væske til rette konsistens.

 

Vinaigrette:

Bland alle ingredienser og smag til med sukker, salt og peber. 

 

Kartoffelsalat:

Kog kartoflerne ca. 10 minutter til de er møre uden at være udkogte. Skær kartoflerne i kvarte.

Skær løget i fine ringe. Hak krydderurterne groft.

 

Vend kartofler, løg og krydderurter med vinaigretten. Servér kartoffelsalaten til gode pølser.