31/8/2022 | Magasin 5 2022
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så frydefuldt. Hvorfor ikke lave den i en salt version med løg fremfor æbler? Da vi befinder os i Alsace, topper vi løgtærten med den karakteristiske Munster, så snart den er ude af ovnen.
Ingredienser
- 4 stk løg skrællet og halveret på tværs
- 6 fed hvidløg pillede og halverede på langs
- 2 stilke rosmarin bladene
- 2 stilke timian
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 stk butterdej af god kvalitet
- 100 g Munster ost
- 4 spsk balsamicoeddike
- Lidt blød timian og frisésalat
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Step 2
Varm smør og olie i en teflonpande, der kan tåle at komme i ovnen.
Step 3
Drys rosmarin, timian og sukker i panden, når smørret bruser og placér løg og hvidløg med skærefladen nedad, så de dækker hele panden. Steg løgene ved medium varme i 10-15 min., til de har en fin gylden stegeskorpe og begynder at blive møre.
Step 4
Placér butterdejen rundt om løgene, pres den ned langs kanten af panden, så løgene pakkes ind. Sæt panden i ovnen i ca. 30-35 min. til dejen er bagt færdig og er mørkebrun.
Step 5
Vend forsigtigt tærten ud på et fad (husk at panden er meget varm!)
Step 6
Anret små stykker Munster, salater og urter og dryp til sidst med balsamico.
Tip
Find Munster i butikken på Nordre Toldbod i udvalgte perioder – du kan altid kontakte os for bestilling.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...