Karamelliseret løgtærte med Munster

Opskrift til 4 personer

Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så frydefuldt. Hvorfor ikke lave den i en salt version med løg fremfor æbler? Da vi befinder os i Alsace, topper vi løgtærten med den karakteristiske Munster, så snart den er ude af ovnen.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER

• 4-5 løg, skrællet og halveret på tværs

• 6 fed hvidløg, pillede og halverede på langs

• 2 stilke rosmarin, bladene

• 2 stilke timian

• 2 spsk. Løgismose smør

• 1 spsk. olie

• 1 spsk. sukker

• 1 butterdej af god kvalitet

• 100 g Munster

• 4 spsk. god balsamico

• Lidt blød timian og frisésalat

SÅDAN GØR DU

1. Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

2. Varm smør og olie i en teflonpande, der kan tåle at komme i ovnen.

3. Drys rosmarin, timian og sukker i panden, når smørret bruser og placér løg og hvidløg med skærefladen nedad, så de dækker hele panden.

4. Steg løgene ved medium varme i 10-15 min., til de har en fin gylden stegeskorpe og begynder at blive møre.

5. Placér butterdejen rundt om løgene, pres den ned langs kanten af panden, så løgene pakkes ind.

6. Sæt panden i ovnen i ca. 30-35 min. til dejen er bagt færdig og er mørkebrun.

7. Vend forsigtigt tærten ud på et fad (husk at panden er meget varm!)

8. Anret små stykker Munster, salater og urter og dryp til sidst med balsamico.

   Find Munster i butikken på Nordre Toldbod i udvalgte perioder – du kan altid kontakte os for bestilling.

Tarte flambée opskrifter 

TARTE FLAMBÉE

Med grillede nye løg og varmrøget bacon

Find opskriften her

TARTE FLAMBÉE

Med friske kantareller og salvie

Find opskriften her