• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

KANIN SOM I PROVENCE med panisse

INGREDIENSER

KANIN
4 kaninlår (bestil dem hos din slagter) 
4 spsk hvedemel 
2 spsk vindruekerneolie 
2 skalotteløg 
2 fed finthakkede hvidløg 
1 dl hvidvin
2½ dl hønsefond
8 tomater 
100 g sorte oliven 
2 stilke timian 
2 stilke rosmarin 
1 spsk kapers 
Salt og friskkværnet peber

PANISSE
125 g kikærtemel 
2½ dl vand 
2½ dl hønsefond 
1 tsk finthakket rosmarin 
4 spsk kikærtemel 
1 l vindruekerneolie 
Salt

PYNT
Høvlet parmesan 
Fintrevet skal af 1 øko citron 
Lidt grønne urter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille

Kanin som i Provence

SÅDAN GØR DU: 

KANIN: Vend kaninlårene i mel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side.

Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sauter dem, til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind.

Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft.

Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter.

PANISSE: Kog kikærtemel, vand, hønsefond og finthakket rosmarin godt sammen i en gryde under konstant piskning, til massen bliver godt tyk. Hæld massen i bunden af en firkantet tærteform eller et ildfast fad beklædt med husholdningsfilm. Sæt massen på køl, til den er helt kold og fast og vend den herefter ud på et skærebræt.

Skær massen i aflange strimler, vend dem i kikærtemel og fritér strimlerne sprøde i hed olie på en pande og krydr dem med lidt salt.

Læg et kaninlår på hver tallerken og kom godt med sauce ved. Pynt retten med masser af høvlet parmesan, revet citronskal og grønne urter. Server panisse til. Du kan også vælge at servere en frisk grøn salat til retten.