• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kammuslinger med blomkål i forskellige tilberedninger

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER 

INGREDIENSER

  • 2 blomkål
  • 100 g saltet smør
  • 4 dl piskefløde
  • 12 kammuslinger
  • Neutral olie til stegning, eksempelvis vindruekerneolie eller solsikkeolie
  • Æbleeddike
  • Salt og peber
  • Sukker
  • Blandede urter 

SÅDAN GØR DU

Skær det ene blomkål i kvarte, kom det i en gryde med smørret og fløden og dæk gryden til med husholdningsfilm og sæt gryden på komfuret på laveste varme.

Skær det andet blomkål ud i buketter, og skær det på et mandolinjern i fine tynde skiver, som skal fungere som crudité på retten. Kom resten af blomkålet, dvs. stokken, i gryden med blomkål, smør og fløde.

Krydr kammuslingerne med salt og sukker, så noget af væden kan drænes ud af dem.

Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.

Når gryden med blomkål, smør og fløde har små- simret i ca. 20 minutter blendes blandingen glat og fin til puré. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft, hvis du syntes puréen mangler syre. Hold puréen varm mens du steger dine kammuslinger.
Varm en pande op med neutral olie og steg kam-muslinger gyldne ca. 2 min på hver side.

Anretning: Kom et par skefulde puré i bunden af en forretstallerken. Anret 3 kammuslinger ovenpå. Placér blomkålscrudité dekorativt ovenpå og et par teskefulde grøn olie.

Få alle opskrifterne på kokkens

3-RETTERS NYTÅRS MENU