• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Braiseret kalveskank

Med svampe og vintergrønt

Denne ret skal du selvfølgelig ikke starte på, når du kommer hjem efter arbejde, og hele familien skal fodres inden for 1 time. Lav den i stedet i weekenden, hvor der er lidt bedre tid. retten i sig selv er ikke tidskrævende at lave, det hele passer mere eller mindre sig selv. Den lange tilberedning betyder, at du ud over et meget velsmagende og mørt stykke kød, får en sauce, der smager umådeligt godt.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 kalveskank
1 spsk vindruekerneolie
1 skrællet gulerod i grove
tern
1⁄2 skrællet knoldselleri i grove tern
3 grofthakkede løg
6 fed hvidløg
10 kviste timian
2 laurbærblade
2 spsk tomatpuré
2 l ikke alt for kraftig
kalvefond
vand
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR
8 skrællede gulerødder med top
12 pillede skalotteløg
400 g blandede svampe,
f.eks. karljohan, kantareller, indigo, brun markchampignon og østershatte
1 tsk smør
1 tsk vindruekerneolie
evt. brød

SÅDAN TILBEREDES KALVESKANK:

Brun skanken godt på en pande i vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Læg den derefter i en stor stegegryde eller en høj og smal bradepande. Kom grøntsager, timian, laurbærblade og tomatpuré ved. Tilsæt kogende kalvefond og fyld efter med kogende vand, til det hele lige er dækket. Dæk gryden eller bradepanden låg eller med alufolie og sæt den i ovnen ved 80 grader i 12 timer.

Tag skanken op af bouillonen og lad den afkøle let, inden kødet skæres fra og lægges på køl. Sigt bouillonen og kog den ind til ca. 1⁄2 l. Læg gulerødderne med top og de pillede skalotteløg i saucen og lad dem koge møre.

Steg imens svampene på en pande i lidt smør og vindruekerneolie. Når grøntsagerne er møre tilsættes kødet, som også varmes i saucen. Afslut med at tilsætte svampene.

Server gerne retten direkte i stegegryden. Du kan f.eks. servere et par stykker groft landbrød til.

Andre retter med kalv

Glaserede kalvebrisler