• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kalvefrikassé

Med sommergrønt

God dansk husmandskost med sommerens grøntsager i rigelige mængder. En rustik ret med masser af smag og karakter.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KALVEFRIKASSÈ
600 g skært kalvekød i tern ca. 3 x 3 cm, f.eks. bov eller tykkam 
Ca. 1½ l lys kalvebouillon eller vand 
1 løg 
¼ selleri 
1 gulerod 
½ porre 
1 fed hvidløg 
5 peberkorn 
2 laurbærblade 
5 kviste timian

GARNITURE
1 bundt små gulerødder 
1 bundt små persillerødder 
1 bundt grønne asparges 
1 blomkålshoved 
Ca. 200 g friskbælgede ærter 
1 spsk smør 
1 spsk hvedemel 
3 æggeblommer 
2 dl fløde 
Salt og friskkværnet peber 
Saft fra 1 citron

PYNT
1 bundt kruspersille

SÅDAN LAVER DU KALVEFRIKASSÉ

KALVEFRIKASSÈ: Kog kalvebouillon op i en gryde og tilsæt kødet. Bring atter gryden i kog og skum toppen for urenheder.

Pil løget og skær det i kvarter. Skræl sellerien og guleroden og skær dem i grove tern. Skyl porren grundigt og skær den i grove skiver. Kom nu grøntsager og urter til saucen op i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet mørt ved middel varme. Beregn min. 45-60 minutter, alt efter kødets struktur.

GARNITURE: Skræl gulerødderne og persillerødderne, men bevar toppen på. Knæk det nederste af stokken på aspargesene og pluk blomkålen i buketter.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog og blancher grøntsagerne lidt ad gangen heri. De skal blot hver især have et par minutter, så de stadig har bid. Afkøl dem herefter straks i isvand. Gem blancheringsvandet til at varme grøntsagerne i inden servering.

Sigt bouillonen fra kødet gennem en sigte over en gryde. Dæk kødet til og hold det varmt. Kassér grøntsagerne og urterne.

Kog bouillonen ind til ca. ½ l. Lav en smørbolle af smør og mel i en kasserolle og kom den kogende bouillon i lidt efter lidt. Kog saucen igennem i et par minutter under omrøring. Rør æggeblommer og fløde sammen og legér saucen ved svag varme, til den bliver glat og cremet. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Varm grøntsagerne i blancheringsvandet.

Anret grøntsagerne sammen med kødet på et fad eller i en terrin. Hæld saucen over og drys med hakket persille. Server nye danske kartofler til.

Bliv klar til sommeren

Fetamousse