1/1/1970 |
Kalvefilet
Med grønne ærter, kapers og brunet smør
Ingredienser
- 800 g kalvefilet
- 1 stk hjertesalat
- 200 g ærter
- 1 stang peberrod
- 200 g Løgismose smør
- 50 g kapers
- 8 stk ansjosfileter
- 50 g Pankorasp
- 1 stk citron
- 1 bundt vild brøndkarse
Sådan gør du
Step 1.
Ordn kalvefileten for fedt og sener, og skær 4 bøffer af den. Krydr med salt og peber. Varm en pande op til høj varme og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække 3-5 minutter før servering.
Step 2.
Pil ærterne og hjertesalaten ud i blade. Skyl godt og grundigt for at undgå jord. Lige inden servering, sauteres ærterne og hjertesalaten meget kort i smør, i en lille kasserolle. Smag til med salt.
Step 3.
Tag 100 g smør og brun det forsigtigt i en lille gryde. Når smørret er brunet sigtes det igennem en lille sigte så man får de sidste korn i bunden fra. Hak kapers og ansjoser fint og kom dem i saucen. Smag til med en smule citronsaft.
Step 4.
Varm det sidste smør på en pande og rist pankoen af til det er gyldenbrunt. Overfør den smørristede panko til fedtsugende papir og riv citronskal udover.
Step 5.
Anret ærter, hjertesalat og pankorasp ovenpå bøffen, og server med saucen ved siden af.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?