Kalvefilet
Med grønne ærter, kapers og brunet smør
4 personer
Ingredienser:
800 g kalvefilet
1 hjertesalat
200 g ærter
1 stang peberrod
200 g smør
50 g kapers
8 fileter ansjoser
50 g pankorasp
1 citron
1 bundt vild brøndkarse

Sådan laver du kalvefilet:
Ordn kalvefileten for fedt og sener, og skær 4 bøffer af den. Krydr med salt og peber. Varm en pande op til høj varme og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Lad dem trække 3-5 minutter før servering.
Pil ærterne og hjertesalaten ud i blade. Skyl godt og grundigt for at undgå jord. Lige inden servering, sauteres ærterne og hjertesalaten meget kort i smør, i en lille kasserolle. Smag til med salt.
Tag 100 g smør og brun det forsigtigt i en lille gryde. Når smørret er brunet sigtes det igennem en lille sigte så man får de sidste korn i bunden fra. Hak kapers og ansjoser fint og kom dem i saucen. Smag til med en smule citronsaft.
Varm det sidste smør på en pande og rist pankoen af til det er gyldenbrunt. Overfør den smørristede panko til fedtsugende papir og riv citronskal udover.
Anret ærter, hjertesalat og pankorasp ovenpå bøffen, og server med saucen ved siden af.