1/1/1970 |
Julekonfekt
Søde godter til julen.
Ingredienser
- Mandelkonfekt med appelsin
- 200 g mandelsplitter
- 100 g Løgismose orangechokolade 58%
- 1 stk appelsin revet skal herfra
- Chokoladetrøffel med kirsch
- 250 g Løgismose chokolade 70%
- 1¼ dl Løgismose piskefløde
- 40 g Løgismose smør
- 4 cl kirsch
- 4 spsk kakaopulver
- Julecookies med hvidt chokoladeovertræk
- 150 g blødt Løgismose smør
- 250 g rørsukker
- 150 g friske tranebær
- 120 g havregryn
- 150 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- ¼ tsk natron
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk kanel
- 100 g hvid chokolade (til overtræk)
Sådan gør du
Mandelkonfekt med appelsin
Step 1. Mandelsplitterne ristes gyldne på en pande. Chokoladen brækkes i mindre stykker i en skål, og de varme mandelsplitter hældes ovenpå. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Sæt derefter små toppe på et stykke bagepapir og riv lidt appelsinskal skal ud over. Stil dem et tørt og køligt sted, til de er størknet.
Chokoladetrøffel med kirsch
Step 1. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør til den er smeltet. Rør herefter smørret i og smag til med kirsch. Køl trøffelmassen af inden du former den til kugler, som du triller i kakao, så de ikke klistrer sammen.
Julecookies med hvidt chokoladeovertræk
Step 1. Alle ingredienser undtagen den hvide chokolade røres sammen og rulles til pølse i et stykke bagepapir, som sættes i køleskabet. Skær den kolde dej i ca. 1 cm tykke skiver og bag dem i 12-15 min. ved 175 grader. Smelt den hvide chokolade og dyp halvdelen af hver cookie i chokoladen. Lad dem herefter størkne på et stykke bagepapir.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...