Julekonfekt

Fyld den søde juletid med hjemmelavet konfekt, fra mandelkonfekt med orange til chokoladetrøfler og julecookies. Det er vel en magisk tid.

 

INGREDIENSER

Mandelkonfekt med appelsin

200 g mandelsplitter

100 g orangechokolade

Reven skal fra 1 økologisk appelsin

 

Chokoladetrøffel med kirsch

250 g mørk chokolade 60-70 %

1¼ dl Løgismose fløde

40 g Løgismose smør

4 cl kirsch

4-5 spsk. kakao

 

Julecookies med hvidt chokoladeovertræk

150 g blødt Løgismose smør

250 g rørsukker

150 g friske tranebær

120 g havregryn

150 g Løgismose hvedemel

1 æg

¼ tsk. natron

¼ tsk. salt

¼ tsk. kanel

100 g hvid chokolade (til overtræk)

Ingredienser fra Løgismose til at lave julekonfekt

SÅDAN GØR DU

Mandelkonfekt med appelsin

  1. Rist mandelsplitterne gyldne på en pande. Bræk chokoladen i mindre stykker i en skål, og hæld de varme mandelsplitter ovenpå. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet.
  2. Sæt derefter små toppe på et stykke bagepapir og riv lidt appelsinskal ud over.
  3. Stil dem et tørt og køligt sted, til de er størknet.

 

Chokoladetrøffel med kirsch

  1. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør til den er smeltet.
  2. Rør herefter smørret i og smag til med kirsch.
  3. Køl trøffelmassen af og form herefter massen til kugler. Tril kuglerne i kakao, så de ikke klistrer sammen.

Julecookies med hvidt chokoladeovertræk

  1. Rør alle ingredienser undtagen den hvide chokolade sammen til en ensartet masse. Rul massen til en pølse i et stykke bagepapir og sæt i køleskabet.
  2. Skær den kolde dej i ca. 1 cm tykke skiver og bag dem i 12-15 min. ved 175 °C.
  3. Smelt den hvide chokolade og dyp halvdelen af hver cookie i chokoladen. Lad dem herefter størkne på et stykke bagepapir.