• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Jordskokkesuppe med æble og ristede kammuslinger

Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel denne med kammuslinger.

4 Personer

Gæstekok, Thomas Rode

INGREDIENSER

Suppe:

200 g skalotteløg
4 fed hvidløg
4 stilke estragon
1 spsk smør
1 spsk olie
300 g jordskokker
200 g æbler
1⁄2 dl hvidvin
1 l hønsefond
5 dl piske øde
2 dl æblemost
saft af 1⁄2 citron
1-2 spsk æbleeddike
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

16 stk kammuslinger
1⁄2 dl hasselnødder
2-4 jordskokker

Sådan laver du jordskokkesuppe med æble og kammuslinger

Jordskokkesuppe:
Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker. Sautér skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.

Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.

Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.

Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.

Tag estragonstilkene op og blend og si suppen. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.

Tilbehør:

Rist kammuslingerne ca. 1 minut på hver side på en grillpande. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de afgiver duft og hak dem groft. Skræl jordskokkerne og skræl ca. 16 fine strimler af dem.

Anret den varme suppe med ristede kammuslinger, hasselnødder og strimler af rå jordskok. Tilføj en smule god olivenolie på toppen lige inden servering.