Jordbærtrifli

Søde og saftige danske jordbær er indbegrebet af dansk sommer. Vi spiser dem i massevis når de er i sæson, med fløde, på koldskålen, på kagen og bare som de er – mulighederne er uendelige. Vores konditor deler her sin bedste opskrift med de søde bær. En sødmefuld og luftig trifli med dejligt knas fra hjemmebagte makroner – uhm!

4 Personer

INGREDIENSER

JORDBÆRKOMPOT
500 g jordbær
165 g sukker
Saft fra en 1/3 citron
1⁄2 vaniljestang

MAKRONER
200 g sukker
100 g marcipan
10 g rismel
60 g æggehvider

KAGECREME
2,5 dl sødmælk
18 g maizena
50 g sukker
20 g æggeblommer
1⁄2 vaniljestang

Sådan laver du jordbærtrifli

JORDBÆRKOMPOT
Skær jordbærrene i mindre stykker og kog dem sammen med de øvrige ingredienser ved lav varme indtil konsistensen er tyktflydende. Du kan tjekke konsistensen ved at tage en lille mængde op på en ske og lade den køle af i køleskabe. Køl kompotten af i køleskabet.

MAKRONER
Blend sukker, marcipan og rismel sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Sæt små toppe af makrondejen på en bageplade med bagepapir med en ske. Brug 1 spsk dej til hver makron og bag dem i ovnen ved 170 °C i ca 13-15 minutter, til de har en mørk gylden farve.

KAGECREME
Kog mælken op. Rør i mellemtiden de resterende ingredienser sammen i en skål for sig. Rør 1/3 af mælken sammen med æggemassen, når mælken koger. Kom æggemassen op i gryden med den resterende mælk og kod det hele igennem til cremen tykner. Rør undervejs. Kom cremen op i en skål, dæk med film og sæt på køl.

Saml triflien, når alle tre elementer er kølet helt af. Knus makronerne og kom et lag i bunden, læg så et lag creme og dernæst jordbærkompotten. Gentag så du får to lag af hvert element. Du kan med fordel anrette triflien i små glas i portionsstørrelser. Server triflien kold som dessert efter en dejlig middag.

  Eller køb konditorens små portionsglas med trifli i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod 1 glas 50,-