Hyldeblomst-frites

med jordbærsorbet på skovmærke

Her er en oplagt mulighed for en sommertur ud i det grønne. For om du bor på landet eller i byen, er der masser af hyldeblomstbuske. Hyldeblomsterne er ikke alene fantastisk flotte, de smager også rigtig dejligt. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde reglerne for, hvor og hvor meget du må plukke.

INGREDIENSER

HYLDEBLOMST
4 hyldeblomstskærme

BEIGNET-DEJ
1 vaniljestang
120 g hvedemel
14 g bagepulver
18 g maizena
2½ dl hvid rom
1 l vindruekerneolie til fritering

JORDBÆR-SORBET
250 g modne jordbær
100 g rabarber
100 g sukker
1½ dl jordbærsaft
6 kviste skovmærke
4 blade husblas

PYNT
1 par drys flormelis
1 lille håndfuld friske jordbær
1 par kviste citronverbena

Hyldeblomst-frites

SÅDAN GØR DU

HYLDEBLOMST
Skyl skærmene under iskoldt vand. Gør det forsigtigt, så blomsterne ikke falder af. Lad dem herefter dryppe af på et viskestykke.

BEIGNET-DEJ
Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud med bagsiden af kniven. Bland vaniljekorn, mel, bagepulver og maizena godt sammen i en skål og tilsæt rom og rør dejen glat. Dyp hyldeblomsterne i dejen og friter dem gyldne og sprøde i en gryde med hed vindruekerneolie.

JORDBÆRSORBET
Skyl jordbær og rabarber. Skær toppen af jordbærrene og del dem i to. Skær blade og fod af rabarberne og del dem i stykker a ca. 2-3 cm. Kom sukker, saft og skovmærke i en gryde op bring det til kogepunktet. Træk gryden til side og lad blandingen stå og trække i 10 minutter. Tag skovmærken op af gryden og tilsæt jordbær og rabarber. Kog op og lad det småsimre i ca. 5 minutter.

Læg husblas i blød i koldt vand. Blend jordbærrabarberblandingen til puré med en stavblender og tilsæt den udblødte husblas. Kør puréen igennem en sigte, brug en dejskraber til at trykke med og sæt den i køleskabet, til den er kold. Kør derefter puréen på ismaskinen.

Anret sorbet og de friterede hyldeblomster på en tallerken, drys med flormelis og pynt op med lidt friske jordbær og citronverbena.