• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Hvidvinsdampet søtunge med fennikel

Den hvidvinsdampede, NaturSkånsommærkede søtunge er perfekt som forret, når gæsterne melder deres ankomst. Denne ret kombinerer den milde dampede søtunge med sprød fennikel, der ligeledes er dampet i hvidvin, samt en kogt løg-fennikel kompot.

Gæstekok Thomas Rode | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

FORRET TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 2 flåede søtunger á 600-700 g (skåret i fileter)
  • 2 fennikel, ens i størrelse
  • 2 små løg, pillede 
  • 1 fed hvidløg, pillet og fint hakket
  • 2 dl hvidvin
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 150 g smør, i små tern

SÅDAN GØR DU

Fjern top og bund af fennikel-knoldene og pil derefter det yderste lag af. Del dem i lag og skær dem i trekanter, gem hjerterne. Skær ligeledes top og bund af løgene og del dem i lag og skær i trekanter. Kom løg og fennikel i en lille gryde, dæk dem til med hvidvin og tilsæt hvidløg. Kog dem møre i hvidvinen under låg i 12-15 minutter.

Høvl fennikel-hjertet helt tyndt ved hjælp af et mandolinjern og læg de tynde skiver i iskoldt vand. Tag løg og fennikel op af hvidvinen og hold dem varme. Pisk smørret i løg/fennikel-fonden, ved hjælp af en stavblender og smag til med salt og peber.

Marinér søtungen i lidt olivenolie, salt og peber, og damp den nænsomt i lidt hvidvin i 3-5 minutter. Dræn imens fennikel-skiverne og pluk kørvel i buketter.

Fordel løg og fennikel-trekanter på fire varme tallerkner, hæld saucen over og anret søtungen ovenpå sammen med fennikel-skiver og kørvelbuketter.